Kako si narediti predavanja na daljavo bolj prijetna

Z online faksom se letos neumorno spopada sleherni študent. Če ti je pouk na daljavo všeč ali ne, izbire nimaš. Lahko pa narediš nekaj malenkosti, da si predavanja, vaje in seminarje online kar se da olajšaš.

Kako si lahko olajšam pouk na daljavo?

Tehnične težave

…kar vključuje slabo povezavo, neprimerno tehnično opremo ali nedelovanje sistemov. Glede tega žal ne moreš storiti veliko.

Za začetek se ob težavah s povezavo dogovori doma. Družinske člane prosi, naj medtem ko imaš predavanja, drugi skušajo čim manj uporabljati Wi Fi. Če nimaš doma trgovine s tehnično opremo, je mogoče, da ti manjkajo slušalke, tvoja kamera ne deluje ali se ti baterija na telefonu zelo hitro izprazni. V takem primeru razmisli o nakupu novih pripomočkov (preko spleta), ali pobrskaj po spletu za rabljeno opremo.

slušalke in laptop

Moteči dejavniki

…nam znajo precej otežiti sledenje predmetu, saj imamo ves čas okrog sebe telefon in splet, družinske člane, ljubljenčke, nedokončana hišna opravila… Prostori našega doma so naenkrat postali tudi naši delovni prostori.

Če je tvoj največji motilec telefon, ga puščaj v drugem prostoru. Tako ga boš imel na razpolago le med odmori. delo od doma

Spletne strani, ki jih obiskuješ v prostem času (spletne trgovine, družabna omrežja, portal Student.si ?) odpri v enem oknu brskalnika, drugo okno pa imej odprto le za delo. Na ta način ti bo lažje slediti in delati.

Z družino in sostanovalci se odrito pogovori o miru, ki ga potrebuješ med delom za faks. Vsi se moramo prilagajati v teh challenging časih.

Dolgotrajna predavanja

Se velikokrat zavlečejo preko urnika in nemalokrat potekajo neprekinjeno skozi celoten dan. Pri tem je zelo težko ohraniti koncentracijo.

S predavateljem se skušajte dogovoriti o rednih odmorih med predavanji/vajami. Večinoma so temu kar naklonjeni, saj tudi sami potrebujejo nekaj minut za oddih.

Odmor raje kot za družbena omrežja izkoristi za zbistritev glave. Nekaj minut na svežem zraku in v tišini ti bo olajšalo nadalnje delo.

dekle na balkonu

Med predavanji in vajami boš veliko lažje sledil, če si boš sproti delal zapiske. Ena redkih prednost online študija je, da imaš ves čas na voljo orodja, kot sta word in excel, ki ti lahko prišparata ogromno nepotrebnega dela. Uporabi jih!

Pred pričetkom dela si pripravi vroč napitek, ki te bo prijetno ogrel in delo bo takoj prijetnejše. Recept za najboljši kakav poišči v prispevku Napitki za jesenske večere.

kava

Prejšnji članekTudi Google klonil pod pritiskom: Novica stoletja v »najboljšem« letu!
Naslednji članekOcena filma: Asistentka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.