Kako to študijsko leto ostati organiziran?

Novo študijsko leto je pred vrati! Če si že pozabil, kako ostati organiziran pri delanju zapiskov, učenju in drugih stvareh za faks, ti dajem nekaj napotkov.

1. Imej rutino

Doslednost je ključ do uspehov. Napiši si tedenski urnik in tako ustvari rutino. Rutine se ni mogoče vedno držati. Postavi le okvir in ne zaidi preveč iz njega. Vendar pazi, rutina je lahko tudi slaba. Enkrat tedensko naredi nekaj, kar nimaš napisanega na urniku.

2. Postavi si pravila

Postavi si nekaj pravil, kot so na primer dokončaj projekte, uči se vsaj 2 tedna pred izpiti. Enkrat mesečno si preglej pravila in mogoče boš ugotovil, da si jih moraš prilagoditi.

3. Zapisuj si

Nihče nima popolnega spomina. Če si boš hotel vse zapomniti, bo tvoje življenje postalo stresno. Zapiši si vse dogodke, ideje in stvari, ki jih moraš storiti. Ko si vse zapišeš, ne boš več toliko zaskrbljen, ker se ne boš zanašal na svoje možgane kot na napravo za shranjevanje.

4. Ustvari si svoj Deadline Day

Preden imaš roke za oddajo poročil ali projektnih nalog, si ustvari svoj rok, do kdaj moraš stvari zaključiti. Tako ne boš toliko pod stresom in boš vedno oddal stvari pravočasno.

5. Vedno delaj eno stvar naenkrat

Skakanje iz ene stvari na drugo predstavlja veliko težavo. Če to rad počneš, si lahko pomagaš s preprostim trikom. Postavi papirček na študijsko mizo in si napiši kaj trenutno počneš. Vedno, ko boš videl papir, te bo spomnil, kaj počneš ta trenutek in ostal boš osredotočen.

6. Pospravi študijsko mizo

Na koncu vsakega tedna preglej zapiske, brošure in druge stvari, ki jih imaš na študijski mizi. Česar ne potrebuješ več, vrzi stran. S pospravljeno mizo boš ostal osredotočen na študij.

7. Lepi si listke po stenah, da si zapomniš stvari

Ključne besede si lepi po stenah in tako se boš vedno spomnil na stvari. Naj bo to nekaj, česar ne smeš pozabiti prinesti na faks, ali pa učna snov.

8. Za vsak predmet imej en zvezek

V en zvezek si piši snov enega predmeta. Če uporabljaš prenosni računalnik, uporabljaj en dokument za vsak predmet. Tako bodo tvoji zapiski bolj organizirani.

9. Če naloga zahteva le 2 minuti dela ali manj, jo naredi takoj

Hitra opravila so po navadi pošiljanje zapiskov sošolcu, pošiljanje elektronske pošte …

10. Preden začneš opravljati študijske obveznosti, odstrani vse moteče dejavnike

S študijske mize odstrani telefon, revije in ostale stvari, ki jih ne potrebuješ pri opravljanju obveznosti. Vse te stvari si daj vsaj 2 metra stran od sebe.

Prejšnji članekHuawei izboljšuje planet za vse njegove prebivalce
Naslednji članekDitka zmagala na največjem festivalu za kantavtorje v Bolgariji

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.