Ljubljanska fakulteta se lahko pohvali z Zvočno knjižnico

Young woman and man in headphones learning different languages communicating through simultaneous interpretation
Foto: SIphotography iz iStock

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani se lahko pohvali z Zvočno knjižnico. Ljubljanska fakulteta je odprla zvočno knjižnico, ki jo lahko najdemo na spletni strani.

Zvočna knjižnica Filozofske fakultete

Zvočna knjižnica Filozofske fakultete predstavlja zbirko vseh jezikov, ki se trenutno poučujejo na fakulteti. Tako sodobni kot klasični in drugi strani jeziki. Tako njihove različice, zemljepisne ali časovne. Za vsak jezik je na voljo posnetek prebranega besedila. Spremlja ga datoteka z besedilom v izvirniku in prevodom ter prepisom v latinico, če gre za besedilo z nelatinično pisavo. V tem trenutku je na voljo več kot 80 enot.

Besedila, ki jih najdeš v Zvočni knjižnici, so prebrali visokošolski učitelji oziroma lektorji, ki jezik poučujejo. »S tem je filološko jedro Filozofske fakultete UL dobilo imeniten portal za promocijo izjemnih kompetenc, ki jih fakulteta premore na področju jezikovnega poučevanja. Celó v srednjeevropskem prostoru je namreč malo univerz, ki bi se uspele ponašati s strokovnjaki za takó zavidljivo število jezikov. Vabljeni k poslušanju in eventuelnemu vzporednemu branju priloženih besedil,« so zapisali pri Filozofski fakulteti.

Zvočna knjižnica Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani
Zvočna knjižnica Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani Foto: on ff.uni-lj

Zvočno knjižnico Filozofske fakultete najdeš na njihovi spletni strani. V podzavihku Leto jezikov boš našel tudi Zvočno knjižnico FF in potovanje se lahko prične.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMikromanagement ubija korporativno kulturo
Naslednji članekSerija Outer Banks se vrača s tretjo sezono!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.