Mapa, zvezek ali računalnik – kam naj pišem?

Ne glede na to, koliko se zanašaš na prijateljeve zapiske ali vprašanja iz prejšnjih let – prej ali slej si boš moral tudi kaj zapisati. Saj veš, pametni pišejo. Nekateri prisegajo na to, da imajo vse zapiske zbrane v eni ogromni mapi, ki jo vedno nosijo s seboj. Spet drugi imajo za vsak predmet svoj zvezek, tretji pa prisegajo na dobri stari Word in s seboj nosijo računalnik. In pri vseh teh možnostih verjamem, da si zmeden, še posebej, če letos na faks vstopaš prvič. Torej, kakšni so plusi in minusi vsake izbire?

Mapa

Plusi

Plusi mape so, da imaš vedno vse na enem mestu. Greš čez vikend domov in moraš razmišljati, kaj vse moraš nesti s sabo? Pri mapi je to preprosto, saj imaš vedno vse. Če pri urah dobivate razna gradiva, jih lahko enostavno preluknjaš in dodaš v mapo in ni se ti treba mučiti z lepljenjem v zvezek ali jih imeti razmetane po celi mizi.

Minusi

Ker imaš najverjetneje veliko predmetov in ogromno gradiva, zna mapa postati kar hitro pretežka, da bi jo vedno nosil s sabo. To situacijo lahko rešiš s tem, da na faks nosiš samo liste, ki jih v mapo vstaviš doma, a tako med uro ne moreš pogledati nič za nazaj in kaj dodati.

Zvezek

Plusi

To, da imaš drugačen zvezek za vsak predmet, je dobro zato, ker te prisili k organizaciji. Ker veš, kakšne predmete imaš naslednji dan, slediš tudi domačim nalogam, si pa nasploh glede opravljanja obveznosti tudi bolj dosleden in vesten. Če se odločiš, da boš čez vikend domov vzel tri zvezke, da nadoknadiš snov za nazaj, boš to najverjetneje tudi naredil, saj ti bo drugače škoda nositi toliko zvezkov.

Minusi

Kot sem že zgoraj omenila, je glavni minus zvezka urejanje dodatnega gradiva, ki ga dobiš pri urah. Kam pa naj zdaj s tem učnim listom? Potem moraš to lepiti ali nositi s seboj še eno mapo, kar pa res nima smisla. Zvezek tudi ni za pozabljive in za tiste, ki ne obiskujejo redno predavanj. Če enkrat pozabiš zvezek ali te ni na predavanju, potem boš snov moral prepisati do naslednjega predavanja, drugače boš imel en kup nepopisanih strani in boš do konca tedna že pozabil, čemu si jih pustil prazne.

Računalnik

Plusi

Ob vsej tej zmedi, se računalnik ponuja kot najbolj elegantna rešitev. Vse imaš na enem mestu in profesorjeve besede lahko ujameš do besede natančno, saj je tipkanje na računalnik definitivno hitrejše kot pa pisanje na roko. Pisanje na računalnik je priročno tudi v primerih, ko predavatelj skače iz ene teme na drugo, saj se lahko z miško vedno vrneš nazaj in kaj dopišeš. Sošolcu lahko zapiske pošlješ kar prek maila, pred izpitnim obdobjem pa si lahko zapiske preprosto sprintaš in vse imaš na kupu.

Minusi

Ima pa tipkanje na računalnik tudi veliko minusov. Če drugače pred ekranom preživiš ogromno časa, to, da gledaš v ekran še med predavanji, zagotovo ni najboljša rešitev. Poleg tega pa si manj zapomniš s tipkanjem na računalnik, kot pa bi si s pisanjem na roko. Kajti ko tipkaš na računalnik, zaradi hitrosti lahko natipkaš veliko večino tega, kar profesor pove. Ko pa pišeš na roko, moraš že v procesu pisanja izluščiti bistvo in tako od predavanja več odneseš. Problem imaš lahko tudi med dolgimi predavanji, saj ti lahko zmanjka baterije, če ne sediš blizu vtičnice. V takem primeru je dobro, da s seboj nosiš nekaj listov, kamor lahko pišeš za vsak slučaj.

Ne glede na to, kaj si ali pa še boš izbral, ti želim uspešno študijsko leto. Pa ne pozabi nam v komentar zaupati, na kaj prisegaš ti. Si bolj old school ali živiš v moderni dobi?

Prejšnji članekSi že kdaj čisto zares letel?
Naslednji članek»Gibanje za neodvisno Katalonijo je bilo od vedno miroljubno in na to smo ponosni.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.