Maturanti in učenci se vračajo v šole

Po mesecih učenja na daljavo se je epidemiološka slika končno dovolj izboljšala, da se v šole lahko vrnejo maturanti. Poleg njih se bodo v osnovne šole vrnili vsi učenci. Ker je zaključni letnik srednje šole izjemno pomemben za vpis na fakulteto, so maturanti že dolgo opozarjali na slabšo kvaliteto šolanja od doma. Vrnitev v šolo jim bo tako močno olajšala učenje.

Slovenija je v oranžni fazi, kar pomeni, da je sedemdnevno povprečje okužb manjše od 1000. Obenem je tudi število ljudi v bolnišnicah pod to številko. Vlada je danes potrdila, da se ukinja tudi omejitev gibanja na občine, dovoljeno bo zbiranje do 10 ljudi, odpirajo se še druge servisne dejavnosti in trgovine.

Svoboda!

V šole se za zdaj vračajo učenci in dijaki zahodne polovice države, saj vzhodni del čakajo šolske počitnice. Omogočeno bo tudi praktično delo in izobraževanje odraslih. Odpirajo se tudi dijaški in študentski domovi, poleg tega bodo dovoljeni izpiti in seminarji do 10 študentov na fakultetah.

Zaradi vračanja v šole bo povsem sproščen tudi javni promet. Spremenilo se je tudi to, da od ponedeljka naprej ne bo več potreben test za potrošnike. Ta teden je namreč veljalo, da če si želel obiskati kozmetičarko, si moral imeti negativen test, mlajši od 24 ur. Ker je to onemogočalo oziroma oteževalo delo mnogim, so številni veseli, da se je ta ukrep spremenil.

Test

Kljub sproščanju ukrepov in manjšanju deleža okuženih pa se moramo še vedno držati osnovnih higienskih ukrepov, nositi masko, si umivati roke, se razkuževati in paziti na razdaljo. Virus je še vedno med nami, zato se moramo obnašati odgovorno.

Urednica revije Študent

VIRRTV
Prejšnji članekVloga za dodatek študentom na tujem in polnoletnim dijakom je na voljo
Naslednji članekBitcoin s pomočjo Tesle postal bistveno manj tvegana naložba

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.