Na izmenjavo z beneško mednarodno univerzo

Univerza v Ljubljani se je vključila v povezavo 18 univerz iz celega sveta Venice International University (VIU). VIU ima avtonomni kampus na malem otočku San Servolo v Beneški laguni.

Povezava ponuja študentom različnih stopenj možnosti izmenjave, poletnih šol, seminarjev, mednarodnih akademij in pripravništev.

Grafika koledarja s številko 19Te zanima? Univerza v Ljubljani vabi na predstavitev možnosti izmenjave, ki jo bo izvedla predstavnica VIU-ja Orla McLaughlin.

Predstavitev bo potekala v torek, 19. 11. 2019, ob 14.30 v Zbornični dvorani rektorata Univerze v Ljubljani, na naslovu Kongresni trg 12, Ljubljana.

Za dogodek je obvezna prijava do petka, 15. 11. 2019. Prijaviš se preko tega obrazca.

Kaj je VIU?

Študentje, ki se učijo voziti kanuje za 22 ljudi
Aktivnost študentov VIU l Foto: Venice International University

Venice International University je pravno priznano neprofitno združenje, ustanovljeno 15. decembra 1995.

Poslanstvo VIU je spodbujati sodelovanje med članicami ter hkrati lajšati izmenjavo znanja in idej z razvijanjem, spodbujanjem in organiziranjem skupnih akademskih, raziskovalnih in krepitvenih programov.

Grafika planeta Zemlja

 

Danes je v Venice International University združenih že 13 držav s svojimi univerzami: Slovenija, Italija, Kitajska, Koreja, Japonska, Izrael, Rusija, Švica, Nemčija, Belgija, Francija, ZDA in Kanada.

VIU se nahaja na otočku San Servolo, ki je od glavnega trga Benetk oddaljen 10 minut vožnje z barko. Otok je bil prvotno dom beneške družine Calbana, ki je imela tam od leta 810 sedež benediktinskega samostana. Sredi 18. stoletja se je samostan preoblikoval v bolnico, ki so jo zaprli leta 1978. otok je danes odprt za javnost.

Otok San Servolo
Otok San Servolo v Beneški laguni
Prejšnji članek30. LIFFE festival
Naslednji članekHuawei Watch GT 2: Ura, ki na novo definira klasično obliko

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.