Nov razpis v okviru Erasmusa

Javni razpis za študente
Javni razpis za študente Foto: World-fly on pixabay

Univerza v Ljubljani je objavila nov razpis. Gre za Javni razpis za zbiranje kandidatov za fizično/kombinirani dolgoročno mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+. Kaj vse prinaša razpis, kdo se lahko prijavi in kdaj so roki za prijavo?

Razpis za dolgoročno mobilnost Erasmus+

Erasmus+ želi omogočiti sodelovanje čim večjemu številu posameznikov, še posebej tistim iz okolij z manj priložnostmi ter kot ključne vsebine in aktivnosti naslavlja vključevanje in raznolikost, okolje in boj proti podnebnim spremembam (zeleni Erasmus+), digitalno preobrazbo ter udeležbo v demokratičnem življenju, skupnih vrednotah in državljanskem udejstvovanju. Ta razpis za zbiranje kandidatov se nanaša na ključni ukrep KA1 131, učna mobilnost posameznikov.

Obdobje fizične mobilnosti v tujini je omejeno od najmanj 2 do največ 12 mesecev na vsaki stopnji študija. Obdobje fizične mobilnosti v tujini lahko študent kombinira z izvedbo virtualne mobilnosti, do skupnega trajanja največ 12 mesecev, pri čem virtualni del mobilnosti ni financiran s sredstvi Erasmus+ in se ne šteje v kvoto Erasmus+ statusa.

Na razpis se lahko prijavijo tudi tisti študenti, ki bodo do leta 2023/2024 del študijskih obveznosti že opravili v tujini v okviru programa VŽU, Erasmus+, Erasmus Mundus in Erasmus+ mednarodna kreditna mobilnost, vendar ne celih 12 mesecev. Skupni seštevek že opravljenega študija in praktičnega usposabljanja ter zaprošenega ne sme presegati 12 mesecev na posamezno stopnjo študija z izjemo enovitih programov, kjer študijske mobilnosti in praktična usposabljanja lahko skupaj trajajo 24 mesecev.

Cilji tovrstne mobilnosti so:

 • izboljšanje učnih kompetenc,
 • povečanje zaposljivosti in možnosti zaposlitve,
 • povečanje samoiniciativnosti in podjetništva, − povečanje samozavesti in samospoštovanja,
 • izboljšanje znanja tujih jezikov in digitalnih kompetenc,
 • povečanje medkulturne zavesti,
 • aktivnejše sodelovanje v družbi,
 • okrepitev pozitivne interakcije z osebami iz različnih okolij,
 • boljše poznavanje EU projektov in EU vrednot,
 • povečanje motiviranosti za nadaljnje izobraževanje (formalno in neformalno) in usposabljanje po opravljeni mobilnosti.

Pogoji za kandidiranje za prijavitelje

Na razpis se lahko prijavi študent UL pod naslednjimi pogoji:

 • da ima v celotnem času izmenjave aktiven status študenta na matični članici UL,
 • da nima neporavnanih finančnih obveznosti iz naslova programa Erasmus ali Erasmus+,
 • da ni bil v času študija na stopnji, v okviru katere se prijavlja na ta razpis, sankcioniran v disciplinskem postopku.

Rok za prijavo je odvisen od članice

Razpis mora biti na članici odprt najmanj 6 tednov. Študent, ki želi oditi na mobilnost v tujino kot Erasmus+ študent, mora izpolniti spletno prijavo v skladu z navodili članice do datuma, ki ga določi matična članica. Matična članica podatke o izbranih kandidatih posreduje v predpisani Excel tabeli Univerzitetni službi za mednarodno sodelovanje preko odlagalnega mesta na Sharepointu najkasneje do 15. februarja 2023. Nepopolne prijave in prijave, oddane po predpisanem roku za oddajo, ne bodo obravnavane.

Vse dodatne informacije razpisu

Vse, kar potrebuješ o razpisu, najdeš na spletni strani Univerze v Ljubljani.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekUparjanje ali vejpanje zelišč in konoplje
Naslednji članekOcena filma: Trikotnik žalosti

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.