Odprt razpis za štipendije za Slovence v zamejstvu in tujini

Poznaš koga, ki živi v zamejstvu ali drugje v tujini in si želi študirati v Sloveniji? Če si odgovoril pritrdilno, mu hitro posreduj to novičko! Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije (SRIPS) je namreč 10. avgusta objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2021/2022.

Katere pogoje moram izpolnjevati za prijavo?

Prijaviš se lahko, če si Slovenec s stalnim prebivališčem zunaj Republike Slovenije, lahko tudi brez državljanstva. Zadostiti moraš seveda tudi drugim običajnim pogojem, ki se zahtevajo pri razpisih za dodeljevanje štipendij (na primer ne smeš biti v delovnem razmerju, vpisan moraš biti na izobraževalno institucijo v Republiki Sloveniji itd.). Več o tem si lahko prebereš na spletni strani SRIPS.

Kako se prijavim?

Razpisna dokumentacija, ki jo moraš predložiti vsebuje:

  • originalno in izpolnjeno prijavnico (ki jo najdeš na spletni strani SRIPS),
  • potrdilo o vseh doseženih ocenah zadnjega zaključenega formalnega izobraževanja,
  • dokazilo o osebnem statusu Slovenca s stalnim prebivališčem zunaj RS.

Lahko pa ob prijavi predložiš tudi neobvezno dokumentacijo, kot so denimo dokazila o sodelovanju v slovenskih strukturah zunaj Republike Slovenije. Tovrstna dokazila ti lahko prinesejo dodatne točke pri ocenjevanju tvoje vloge.

Če nimaš urejenega začasnega prebivališča v Republiki Sloveniji, moraš poslati tudi pooblastilo za osebo, ki te bo zastopala v upravnem postopku za pridobitev štipendije.

Do kdaj se lahko prijavim?

Rok za oddajo je do ključno 30. septembra 2021. Vse potrebne informacije ter razpisno dokumentacijo najdeš na že omenjeni spletni strani.

Prejšnji članekProst september
Naslednji članekSlovenci razvili hitri test za covid-19 na osnovi nanodelcev zlata

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.