Odprte prijave za Evropski magistrski študij informacijskega modeliranja zgradb (BIM A+)

Evropski magistrski študij informacijskega modeliranja zgradb je enoletni študij Erasmus+, ki ga Fakulteta  za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani izvaja skupaj z Univerzo v Minhu (Portugalska) in Politehniško Univerzo v Milanu (Italija). Študij je bil osnovan glede na vse večje potrebe evropskega trga po storitvah BIM oz. Building Information Modelling, ki predstavljajo prihodnost projektiranja in digitalizacije celotnega procesa graditve.

Študijski program BIM A+ nudi vrhunska znanja s področja sodobnega projektiranja, upravljanja projektni informacij in načrtovalskih tehnologij ter napredne digitalizacije grajenega okolja in izobražuje najbolj usposobljene profile s področja BIM, kot so BIM manager na strani naročnika, projektanta ali izvajalca, BIM koordinator ali specialist za BIM.

Rok za prijavo je 31. januar. Študentje se lahko prijavijo za štipendijo, potovanje in bivanje v tujini, uraden vpis za akademsko leto 2019/2020 pa bo enak kot pri drugih II. stopenjskih programih Univerze v Ljubljani.

Študij je namenjen inženirjem gradbeništva in arhitekture ter strojnim in elektroinženirjem, ki sodelujejo v procesu graditve. Z enoletnim strnjenim študijskim programom bodo pridobili naziv magister/magistra inženir(ka) informacijskega modeliranja zgradb. Starostne omejitve za študij ni. Podjetja lahko tudi sama financirajo študij svojim zaposlenim in si tako pridobijo pomembno konkurenčno prednost na trgu.

Posebnost študija je mednarodno sodelovanje, mobilnost, e-vsebine, strnjena izvedba in modularnost. Bodoči študentje imajo na voljo štiri steze mobilnosti. Če prvi semester opravijo v Ljubljani, lahko gredo v 2. semestru v Minho ali Ljubljano, če pa začnejo v Minhu lahko 2. semester opravijo v Ljubljani ali Milanu.

Študij je možno izredno, ob delu, pri čemer je mobilnost bolj fleksibilna in študentom ni treba drugega semestra opravljati v tujini, če jim čas oz. delovne obveznosti tega ne dopuščajo.

Koordinator študija na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo UL je doc. dr. Tomo Cerovšek, KGI, mednarodno priznan ter največkrat citiran slovenski avtor znanstvene objave o BIM, z bogatimi izkušnjami glede uporabe BIM v praksi. Dr. Cerovšek je član prestižne skupine kraljevega združenja RICS Certified BIM Managers in predavatelj BIM na UL FGG in Dublin Institute of Technology. 

Za več informacij obiščite spletno stran BIM A+. 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.