Poziv k prijavi projektov za študentsko nagrado MFRU 2023

Prijava za študentsko nagrado MFRU 2023 Foto: Anton Vierietin on iStock

Mednarodni festival računalniških umetnosti je tudi v letu 2023 organiziran s strani Javnega zavoda MKC Maribor. Že sedmo leto zapored podeljuje nagrade za najboljše intermedijske projekte študentov in študentk. K prijavi projektov poziva tudi letos!

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) deluje na področju umetnosti, kulture, mladinskega sektorja in upravljanja infrastrukture. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU), kot eden izmed festivalov, ki jih organizira javni zavod, bo prihodnje leto oktobra praznoval 30. obletnico, z aktivnostmi, dogodki in vsebinami pa utemeljuje in občinstvu približuje zavedanje o naprednih in umetniških rabah računalniških in digitalnih tehnologij, ki nas dnevno obkrožajo.

Nagrade za projekte študentov in študentk

Nagrade za najboljše intermedijske projekte študentov in študentk festival podeljuje že sedmo leto. Do sedaj so bile podeljene v sodelovanju z izbranimi izobraževalnimi institucijami, letos pa je prvič objavljen odprt poziv, s katerim vabimo študentke in študente, ki se v svoji praksi ukvarjajo oziroma povezujejo z intermedijsko in računalniško umetnostjo, k prijavi avtorskega intermedijskega projekta. Podelili bomo tri nagrade za najboljše študentske intermedijske projekte. Želimo, da služijo kot vzpodbuda za nadaljnjo umetniško ustvarjanje na tem področju umetnosti.

MFRU 2023 poziv za študentsko nagrado
MFRU 2023 poziv za študentsko nagrado Foto: on mkc

Pogoji za prijavo

Pogoj za prijavo je status študenta in starost do dopolnjenega 29. leta.

Prijavitelj lahko prijavi največ en projekt. V primeru prijave večih projektov, bo strokovna komisija upoštevala prijavo, ki je bila oddana prva, vse ostale bodo zavržene.

Za prijavo potrebuješ:

  • kratek življenjepis avtorice oziroma avtorja s kontaktnimi podatki,
  • dokazilo o statusu študenta,
  • vsebinski opis umetniškega dela (do 500 besed),
  • foto, video in/ali drug vizualni material, ki reprezentira delo,
  • neobvezna, a zaželena priloga je portfolio s predstavitvijo vaših preteklih del
  • podpisana izjava avtorja oz. avtorice.

Rok za prijavo je 31. maj 2023.

texture, abstract, structure
Foto: 8926 iz Pixabay

Nagrade za najboljše projekte MFRU 2023

Strokovna komisija v sestavi Miha Colner, kustos, Maja Smrekar, intermedijska umetnica in Aleksandra Saška Gruden, kiparka, intermedijska umetnica in programska vodja festivala, bo projekte proučila in predlagala tri najboljše.

Predvidoma bo podeljena ena glavna nagrada v bruto višini 400 EUR in dve v bruto višini 300 EUR. Avtor prvonagrajenega projekta bo dobil tudi samostojni razstavni termin v enem od razstavnih prostorov MKC Maribor v mesecu novembru 2024. Vsi trije nagrajeni projekti bodo predstavljeni v okviru festivala MFRU na skupinski razstavi v razstavnem prostoru GT22 na Glavnem trgu v Mariboru, od 6. do 13. 10. 2023. MKC Maribor bo nagrajenim projektom omogočil produkcijo avtorskih projektov ter predstavitev in promocijo le teh.

Urednik portala Student.si

VIRmfru
Prejšnji članekModni nasveti za stresne srednješolske dni
Naslednji članekAbsolutna ničla: Znanstveniki so odkrili način, kako doseči absolutno ničlo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.