Pripravništvo na ameriškem veleposlaništvu

AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji enajsto leto zapored pripravlja izobraževalni program in pripravništvo Student Entrepreneurship and Internship (SEI). To je program, ki povezuje študij s podjetništvom. Slovenskim študentom omogoča pridobivanje prvih delovnih izkušenj pod mentorstvom, povečane možnosti za zaposlovanje in jim hkrati omogoča uvod v razumevanje poslovanja v gospodarstvu.

V letošnjem letu je v programu na voljo 20 mest. Prijavijo se lahko slovenski državljani, stari med 19 in 28 let, ki so v drugem ali višjem letniku dodiplomskega ali magistrskega študija. Rok za prijavo je 11. marec 2022.

SEI program logo
US Embassy in Slovenia

Študenti imajo možnost sodelovati tudi v programu Fulbright, ki je namenjen slovenskim doktorskim študentom in podoktorskim raziskovalcem za gostovanje v ZDA ter ameriškim državljanom za gostovanje v Sloveniji.

Fulbrightov program je vodilni program mednarodne izobraževalne izmenjave, ki ga sponzorira vlada ZDA in je namenjen večjemu medsebojnemu razumevanju med prebivalci Združenih držav in drugih držav. Deluje v več kot 160 državah po vsem svetu in je več kot 380 000 udeležencem omogočil študij, poučevanje ali raziskovanje ter izmenjavo idej.

Fulbright program logo
US Embassy in Slovenia

Na Univerzi na Primorskem bosta predstavitvi obeh program, omogočena bo udeležba tudi preko platforme Zoom. Več informacij dobiš na spletni strani univerze.

Prejšnji članekMetaversova aplikacija dovoljuje otrokom dostop to virtualnega striptisa
Naslednji članekOcena filma: Cyrano

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.