Program za štipendije ASEF Junior Fellows

Si želiš opravljati raziskovalno delo na kateri izmed najboljših univerz na svetu? Pri tem te lahko podpre štipendijski program Junior Fellows ameriško-slovenske izobraževalne fundacije The American Slovenian Education Foundation (v nadaljevanju ASEF).

Čas za prijavo je do 1. decembra 2019.

Slika dekleta, ki raziskuje v kemiji
Mladi štipendisti so vključeni v številne raziskovalne dejavnosti

Kaj je program za mlade štipendiste ASEF Junior Fellows?

Gre za triletni program, ki študentom omogoča 10-tedenske raziskovalne obiske na univerzah ali raziskovalnih institucijah na področju njihovega študija/stroke. Poleg tega so štipendisti vključeni tudi v druge dejavnosti in dogodke, ki jih organizira ASEF-ovo društvo štipendistov: v raziskovalne projekte, delavnice, predavanja in druge dogodke.

Namen programa?

Namen štipendijskega programa je krepitev raziskovalnih in študijskih izmenjav med Slovenijo in drugimi državami. Nadarjenim slovenskim študentom in študentkam tako omogoči, da v celoti izkoristijo svoj potencial.

Slika univerze
Na program se lahko prijavijo redni slovenski študentje.

Kdo se lahko prijavi?

Vsi redni slovenski študenti ali drugi študenti slovenskih korenin akreditiranih visokošolskih institucij, ki imajo opravljene vse obveznosti. Običajno so kandidati v zadnjem letniku dodiplomskega študijskega programa ali pa so vpisani na magistrski ali doktorski študijski program.

Sodelujoče institucije

Pri programu sodelujejo akademske institucije v ZDA, Kanadi, Združenem kraljestvu, Avstraliji in na Novi Zelandiji. Na povezavi asef.net si oglej seznam profesorjev in raziskovalnih skupin, ki so člani ASEF-ovega omrežja. Vsak profesor lahko sprejme 1 ali 2 študenta.

Kako se prijavim?

Za prijavo moraš oddati spletno prijavnico na spletu, prijava pa mora vključevati kar nekaj dodatkov. Natančno o programu in prijavi si preberi na spletni strani Univerze v Ljubljani.

Prejšnji članekIzid novega spominskega kovanca
Naslednji članekPrihaja nov trend: video zvonjenje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.