Razglašeni najboljši študenti Univerze v Mariboru! Prva tri mesta pripadla …

Najboljši študenti Univerze v Mariboru
Najboljši študenti Univerze v Mariboru Foto: Cristina Moliner iz iStock

Univerza v Mariboru je ponosno objavila zmagovalke razpisa Najboljši študent Univerze v Mariboru. Med študentkami in študenti so bile izbrane tri študentke, ki so izstopale zaradi svojih akademskih dosežkov, izrednega prispevka k skupnosti in predanosti študiju. Kdo so najboljše študentke Univerze v Mariboru?

Najboljši študenti Univerze v Mariboru

Najboljše študentke UM so Iza Beširević, Ana Lampret in Melani Potrč. Več o njih v nadaljevanju prispevka.

Letošnji razpis je bil že enajsti, nanj pa je prispelo 27 popolnih vlog iz 13 članic. Razpis Najboljši študent Univerze v Mariboru v študijskem letu 2022/23 je način, kako želi Univerza v Mariboru nagraditi najboljše študente in študentke za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju, raziskovanju in delu.

Njihova znanja in dosežki bodo oblikovali našo prihodnost

»Študentke in študenti Univerze v Mariboru so prihodnost naše družbe, nosilci sprememb in inovacij. Njihova znanja in dosežki bodo oblikovali našo prihodnost. Pomembno je poudariti, kako ključna je vztrajnost v življenju. Vztrajnost je tista sila, ki nas usmerja skozi težke čase, nas vzpodbuja, da se pobiramo po neuspehih ter nas vodi k uspehom,« je povedala Nomi Hrast, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.

Rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič pa je dejal: »Veseli smo, da imamo na naši univerzi toliko odličnih študentov, z zavidljivimi študijskimi, raziskovalnimi, znanstvenimi rezultati ter obštudijskimi dejavnostmi. Zahvaljujem se študentom za pogum in prijavo ter vsem čestitam za odlične rezultate njihovega dela. Vsem pa želim veliko uspeha ter vztrajnosti na poti do pridobivanja novih znanj.«

1Iza Beširević, študentka Pravne fakultete

Iza Beširević, najboljša študentka UM v letu 2022-23
Iza Beširević, najboljša študentka UM v letu 2022-23 Foto: on um

Iza Beširević se je izkazala s svojimi vrhunskimi študijskimi dosežki, znanstvenimi raziskavami in aktivnim sodelovanjem v različnih študentskih projektih. Njena strast do študija in izjemna motivacija sta jo postavili v ospredje med svojimi vrstniki. Študentka je dosegla zmago z 38,30 točkami in se lahko pohvali z avtorstvom in sooavtorstvom strokovnih člankov, objavljenim znanstvenim prispevkom in samostojnem poglavjem v monografiji. Bila je članica Akademskega zbora, študentskega sveta fakultete, opravljala pa je tudi vlogo tutorke. Sodelovala je v projektnih nalogah Organizacija delovnega časa: med prožnostjo in varnostjo, Novinarstvo in kazensko pravo – od svobode tiska od varne družbe – NOVIKA, Poznavanje in uporaba orodij svetovalnega mentorstva krepi uspeh in zavzetost generacije Y in Z in drugih. Prejela pa je tudi Perlachovo priznanje, zaradi svojega visokega povprečja se je večkrat uvrstila med najboljših 5 % študentov v generaciji, pohvali pa se lahko tudi s prejemom različnih nagrad in priznanj na svojem študijskem področju.

2Ana Lampret, študentka Filozofske fakultete

Ana Lampret
Ana Lampret Foto: on um

Drugo mesto je pripadalo Ani Lampret z 32,80 točkami, študentki Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Ana Lampret je zablestela s svojim udejstvovanjem v študentskih projektih ter raziskovalnim delom. Njena predanost akademskemu razvoju in izjemno delo v okviru študentskih dejavnosti sta ji prinesla drugo mesto na tem prestižnem razpisu. Tudi ona ima na izjemno visoko povprečje študija, in sicer je njeno povprečje ocen 9.7, kar jo uvršča med najboljših 5 % njene generacije. Poleg odličnega povprečja se lahko pohvali tudi s Perlachovo nagrado in sodelovanjem na projektih v okviru Oddelka za psihologijo. Študentka je za nagrado nanizala tudi ostala sodelovanja v sklopu Univerze v Mariboru, pri tem pa bila avtorica več strokovnih in znanstvenih člankov.

3Melani Potrč, študentka Fakultete za naravoslovje in matematiko

Melani Potrč
Melani Potrč Foto: on um

Tretje mesto je z 32,77 točkami dosegla Melani Potrč, študentka Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, ki ima povprečje ocen na 2. stopnji 9.3. Poleg povprečja, pa so ji 3. mesto zagotovili različni projekti, raziskovalna dela, nagrade in članki. Melani Potrč je dobila Perlachovo priznanje in Perlachovo nagrado, sodelovala je pri izvedbi študentskih projektov v okviru programa Projektno delo z gospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju, pri raziskovalnem delu na Odseku za kompleksne snovi Inštituta Jožef Štefan in ostalih. Melani Potrč se je izkazala tudi kot študentska predstavnica in z izjemnim vodenjem študentskih projektov ter sodelovanjem v različnih aktivnostih.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSejem ameriških šol se vrača po štirih letih in vabi študente
Naslednji članekZakaj študenti in dijaki niso upravičeni do izplačila solidarnostne pomoči zaradi poplav?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.