Razpis štipendij »Za ženske v znanosti« 2020

Če ravno zaključuješ zadnji letnik doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, potem bereš pravi članek. Že 14. leto poteka nacionalni razpis »Za ženske v znanosti« v okviru sodelovanja L’OREAL Adrie in Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, ki bosta tudi letos trem mladim raziskovalkam podelila tri enoletne štipendije v višini 5.000 evrov.

Kdo podarja štipendijo?

Partnerstvo L’OREAL –UNESCO »Za ženske v znanosti« sicer deluje na mednarodni ravni že od leta 1998, od leta 2006 pa tudi v Slo, kjer je štipendijo prejelo že 37 slovenskih štipendistk. Znanstveno odličnost nagrajujeta preko mednarodnega programa International Rising Talents, v katerega se, na podlagi predloga nacionalnega ocenjevalnega odbora, vključuje tudi po ena štipendistka iz vsake države, ki je v preteklem letu prejela nacionalno štipendijo »Za ženske v znanosti«. Pri tem nacionalnem programu sta doslej sodelovali že dve slovenski štipendistki.

Logo za podarjanje štipendije Ženske v znanosti

Program je namenjen nadobudnim mladim raziskovalkam, z njim pa želijo štipendistke dodatno motivirati in jih podpreti pri znanstveni karieri.

Kaj moraš vedeti preden se prijaviš

  • Znanstveno raziskavo za namen pridobitve doktorske disertacije morajo kandidatke opravljati na raziskovalni instituciji v Sloveniji.
  • Kandidatke ne smejo biti starejše od 35 let.
  • Mlade raziskovalke morajo imeti slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji.

Datumi, ki si jih moraš zapomniti

  • 7. november: zadnji rok za prijavo.
  • Januar 2020: kandidatke, ki so se prijavile za štipendijo, prejmejo odločitev.
  • Marec 2020: zaključna slovesnost nacionalnega programa in podelitev štipendij.

Razpis je odprt od 7. oktobra do 7. novembra 2019, obrazec za prijavo in razpisi pogoji so objavljeni na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS.

Prejšnji članek»Gibanje za neodvisno Katalonijo je bilo od vedno miroljubno in na to smo ponosni.«
Naslednji članekJesen je čas poceni letalskih kart

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.