Razširitve za Google Chrome, ki ti bodo olajšale študij

Velik del študentskih obveznosti poteka na računalniku in vključuje brskanje po spletu. Če se med brskanjem rad zamotiš, a se moraš med izpitnim obdobjem osredotočiti na učenje, ti lahko razširitve za brskalnik Google Chrome pomagajo pri osredotočenosti in produktivnosti.

Delovanje razširitve Google prevajalnik
Besedo le označiš in Google prevajalnik ti jo prevede
Vir: Spletna trgovina Chrome

Google prevajalnik

Vsi poznamo klasični Google prevajalnik, obstaja pa tudi kot razširitev za Chrome. Ko ga naložiš, besedo v besedilu preprosto označiš, klikneš ikono za prevod in prevajalnik ti jo prevede. S tem prihraniš kar nekaj časa, saj ti posamezne besede ni potrebno kopirati v prevajalnik.

Noisli

Noisli je razširitev, ki ti ponuja sproščujoče zvoke, ki jih lahko predvajaš med učenjem. Če se ne maraš učiti niti v popolni tišini niti ob glasbi, je to popolna rešitev. Noisli ti ponudi tudi možnost, da sam izbereš, katere zvoke slišiš v ozadju: valovi, veter, prasketanje ognja, šumenje dreves, pogovori v kavarni…

Momentum

Razširitev Momentum
Vir: https://momentumdash.com/

Momentum zamenja vsak novo odprt zavihek na Chromu s svojim, ki vsebuje osebno nadzorno ploščo, seznam opravil, vreme in motivacijsko misel. Ob strani se ti odpre tudi zavihek s priljubljenimi povezavami, ki jih dnevno uporabljaš. Poleg motivacijske misli ti dan polepša še (vsak dan nova) slika narave.

Print friendly & PDF

Če na spletni strani najdeš uporaben članek in ga želiš natisniti, ti bo pomagala razširitev Print friendly & PDF. S klikom na le en gumb ti celotno spletno stran pretvori v PDF obliko, poleg tega pa ti ponudi možnost, da odstraniš vse slike in druge dele strani, ki jih morda ne želiš natisniti.

Block and Focus

Block and Focus ti blokira spletne strani in ti tako pomaga pri produktivnosti. Nastaviš lahko, katere spletne strani naj ti blokira (npr. Facebook, Youtube), za koliko časa naj jih blokira in določiš morebitne odmore, ko ti bo dostop do strani dovoljen.

Prejšnji članekSe v letu 2022 pripravlja naložbena priložnost desetletja?
Naslednji članek10 najbolj čudnih fobij, za katere nisi še nikoli slišal

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.