Si znanstvenica? Poteguj se za štipendijo »Za ženske v znanosti«!

L’ORÉAL Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, partnerja slovenskega nacionalnega programa »Za ženske v znanosti«, že 15. leto zapored razpisujeta nacionalni program. V okviru tega bosta trem mladim raziskovalkam podelila štipendijo v enkratnem znesku kar 5000 evrov.

Partnerstvo L’ORÉAL – UNESCO že od leta 1998 opozarja na pomen in vlogo žensk v znanosti ter obenem nagrajuje njihovo znanstveno odličnost. Od leta 2006 deluje tudi v Sloveniji, kjer je njihovo štipendijo prejelo že 40 raziskovalk.

Logotip programa

Poleg te štipendije znanstveno odličnost mladih raziskovalk nagrajujeta preko mednarodnega programa International Rising Talents ali Mednarodni vzhajajoči talent. V ta program se lahko vključi po ena štipendistka iz vsake države, ki je v preteklem letu dobila nacionalno štipendijo »Za ženske v znanosti«.

Za nacionalno štipendijo se lahko prijavijo ženske, ki so v letošnjem študijskem letu v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine. Prijave se sprejemajo od 1. oktobra do 3. novembra 2020.

Več informacij o razpisnih pogojih lahko najdeš na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, prijavni obrazec pa dobiš na tej povezavi. Lahko se obrneš tudi na Barbaro Urbanija, če te zanimajo dodatne informacije o programu. Kontaktiraš jo lahko preko telefonske številke +386 (0)1 478 4799 ali elektronskega naslova barbara.urbanija@gov.si.

Urednica revije Študent

VIRRepublika Slovenija GOV
Prejšnji članekUniverza v Ljubljani se pripravlja na delo od doma
Naslednji članekNov zakon kidfluencerstvo klasificira kot prisiljeno otroško delo

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.