Skodelica, ki lahko olajša učenje: kava

Izpitno obdobje, stres in pomanjkanje časa. Da zdržiš dolgo in pogosto učenje preko noči ti lahko pomaga tudi kava. Preberi zakaj in kakšni so še pozitivni učinki pitja kave, ki ti lahko olajšajo muke izpitnega obdobja.
 
Kava vsebuje kofein, ki ga ne vsebuje samo kava, ampak tudi vsaj 63 drugih vrst rastlin. Njegovi učinki za nas so blagodejni, ker stimulativno deluje na naš živčni sistem. Vpliva na specifične dele možganov, ki so odgovorni za spomin in koncentracijo. 
 
Kofein lahko pomaga dvigniti in ohranjati pozornost pri učenju, še posebej, ko je okrog tebe veliko motenj. S tem, ko ohranja tvojo koncentracijo in odzivnost ter zmanjšuje utrujenost, pozitivno deluje na kratkoročni spomin in sposobnost ohranjanja informacij. Med dolgotrajnim učenjem spij skodelico kave, kofein pa bo prispeval, da ti bodo informacije in podatki dlje časa ostali v kratkoročnem spominu. 
 
Skodelico kave si obvezno privošči ob dolgem branju učbenikov ali člankov, saj bo kofein nate deloval stimulativno in ti olajšal procesiranje informacij. 
 

Kava ob učenju

Znanstveniki z ameriške univerze v Ohiu so uspeli dokazati tudi, da kava pripomore k bolj konstruktivnemu ekipnemu delu in poskrbi za boljše sodelovanje med člani skupine.
Dobra rešitev za skupinske seminarske naloge in skupinsko učenje.
Tudi ko se ti zdi, da imaš že vsega dovolj in da si ne moreš zapomniti niti ene informacije več, si privošči odmor in s prijateljem skoči na kavo, zagotovo bo tvoje razpoloženje boljše! 
 
Ker pa ima preveč zaužite kave tudi negativne učinke, količino popite kave omeji na tri do štiri skodelice na dan. 

Novinar

Prejšnji članekPričakujemo povezavo WhatsAppa, Instagrama in Messengerja
Naslednji članek32.000 belgijskih študentov že tri tedne na ulicah

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.