Štipendije Ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v tujini

Javni razpis za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije
Javni razpis za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije z začetkom v študijskem letu 2022/23 . Začetek študija je predviden v študijskem letu 2022/23. Preveri vse informacije o razpisu in štipendijah.

Štipendije za podiplomski študij in izpopolnjevanje

Predmet razpisa so štipendije za podiplomski (druga ali tretja bolonjska stopnja) študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije (v nadaljevanju: državah izven EU), na področjih umetnosti, filma, kulturne dediščine in področju kulturnega menedžmenta.

Ministrstvo bo sredstva namenilo posameznikom, ki delujejo na področjih umetnosti, filma, kulturne dediščine in kulturnega menedžmenta ter se bodo izobraževali na podiplomskem študiju v državah izven EU s ciljem:

  • večje dostopnosti do izobraževanja,
  • dviga specifičnih znanj, usposobljenosti, spretnosti in kompetenc ter mobilnosti posameznikov ter
  • lažjega vključevanja mladih na trg dela.

Namen štipendij Ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v tujini

Področja umetnosti, na katerih bodo prijavitelji za štipendijo delovali po končanem izobraževanju kot ustvarjalci ali poustvarjalci, so: glasbene, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti ter arhitektura, oblikovanje, fotografija in film.

Področje kulturne dediščine za katero se bodo izobraževali prijavitelji za štipendijo, obsega:

  • konservatorske vede in konserviranje-restavriranje vseh zvrsti predmetov kulturne dediščine,
  • muzeološke in heritološke vede.

Področje kulturnega menedžmenta obsega podiplomski študij na študijski smeri kulturnega menedžmenta z javno veljavnostjo na podlagi katerega prijavitelj pridobi magistrski (2. bolonjska stopnja) ali doktorski naziv (3. bolonjska stopnja).

Trajanje razpisa

Razpis bo trajal od 10. 6. 2022 do 14. 7. 2022.

Dodelitev in višina štipendij za podiplomski študij v tujini

Štipendije za podiplomski študij se dodelijo za največ dve študijski leti in za največ eno stopnjo izobrazbe (in ne manj kot šest mesecev študija). Štipendisti, ki že imajo sklenjeno pogodbo z ministrstvom za študijsko leto 2022/ 23 ali ki še nimajo izpolnjenih pogodbenih obveznosti iz preteklih let in študija še niso zaključili, na tem razpisu ne morejo kandidirati. Štipendije so namenjene študentom podiplomskih študijev, in sicer za drugo ali tretjo stopnjo študija in za podiplomsko izpopolnjevanje.

Višina štipendije za podiplomski študij ali izpopolnjevanje v državah izven EU je predvidoma 3.906 EUR na semester (651 EUR na mesec) oziroma največ 7.812 EUR na študijsko leto, ki se izplača predvidoma dvakrat v študijskem letu (če študijske obveznosti v posameznem študijskem letu trajajo samo en semester oziroma 6 mesecev, je prijavitelj za to leto upravičen do štipendij samo za opravljeni semester) Pravica do štipendije se lahko dodeli od letnika, v katerega je štipendist vpisan v zimskem semestru 2022/23, do zaključka posameznega študijskega programa (izjemoma od spomladanskega semestra 2022/23, če se takrat začne študij). Prijavitelj se mora vpisati in s študijem v tujini s tem letnikom tudi začeti v študijskem letu 2022/23.

Vse informacije o razpisu in štipendijah

Vse informacije o razpisu, prijavi in pogojih lahko prebereš v uradni objavi Javnega razpisa za financiranje štipendij Ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekZakaj modra brata nista enake barve
Naslednji članekŠtipendije Ministrstva za kulturo za dodiplomski študij v tujini

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.