Študenti, danes so volitve!

The hand of man putting his vote in the ballot box.
Foto: ali çoban iz iStock

Študenti, to je vaš opomnik, da greste danes na študentske volitve in podate svoj glas. Delovanje študentskih organizacij (ne)posredno vpliva na vas, zato soodločajte o njihovem delovanju.

Študenti fakultet Univerze v Ljubljani, Šole za risanje in slikanje, Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije ter Fakultete za evropske in državne študije imajo danes študentske volitve.

Med 9. in 18. uro bodo volili za študentske predstavnike v študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU) in člane upravnih odborov Študentskih organizacij visokošolskih zavodov (ŠOVZ).

Študentski zbor je najvišji organ ŠOU. Študentje bodo kandidirali za 43 poslanskih mest. ŠOU razpolaga s sredstvi, ki jim jih s svojim študentskim delom prispevaš tudi ti. Prav zbor je tisti, ki sprejema letni proračun,

ŠOVZ-ji pa delujejo na posameznih fakultetah in za izvajanje obštudijskih dejavnosti prejmejo od ŠOU določena finančna sredstva.

Študentje lahko volijo za kandidate svoje fakultete, ki kandidirajo kot posamezniki ali kot del liste. Volitve potekajo na dve leti, tokrat torej volimo za obdobje med 2022 in 2024.

Prejšnji članek250 let suše v Koreji
Naslednji članekHuawei nova 10 z legendarnim obročem Star Orbit Ring navdušuje influencerje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.