Študijski program, ki povečuje mesta v Ljubljani in Mariboru

Univerza v Mariboru
Univerza v Mariboru in Univerza v Ljubljani z odzivom vladi Foto: Cristina Moliner iz iStock

Pred dnevi je bil objavljen razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2023/2024. Novo ustanovljeno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je objavilo razpis po podanem soglasju Vlade RS. Kateri program je tisti, ki v Ljubljani in Mariboru povečuje število vpisnih mest?

Na voljo bo 19-792 vpisnih mest za vpis v 1. letnik za redni in izredni študij. Od tega bo 992 mest na voljo za Slovence brez slovenskega državljanstva, 2157 pa za tujce, ki prihajajo iz držav, ki niso članice EU. Tako bo 16.643 mest na voljo za državljane Republike Slovenije in državljane držav članic Evropske unije (EU).

Spremembe študijskega leta 2023/24

  • Univerzitetni študijski program Psihologija na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani povečuje število rednih vpisnih mest s 60 na 90.
  • Univerzitetni študijski program Psihologija na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru povečuje število rednih vpisnih mest s 35 na 50.

To pa nista edini spremembi, saj se pri Univerzi v Ljubljani Zdravstveni fakulteti na visokošolskem strokovnem študijskem programu Radiološka tehnologija prav tako spremeni število rednih vpisnih mest s sedanjih 40 na 60.

Da pa zaključimo letošnje novosti, je potreben še obisk Pravne fakultete v Ljubljani. Tam se namreč univerzitetni študijski program Pravo na Pravni fakulteti spremenil iz univerzitetnega programa v enovit magistrski študijski program, ki traja pet let in ima 300 kreditnih točk.

Headquarters building of University of Ljubljana, Slovenia
Foto: ZvonimirAtleti iz iStock

Urednik portala Student.si

VIRgov
Prejšnji članekBi postal predstavnik v Študentskem svetu EUTOPIA?
Naslednji članekZbornik Prostori za mlade: Izšel je, ko smo ga najbolj potrebovali!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.