Subvencionirane vozovnice za leto 2018/2019 že naprodaj

Do subvencionirane vozovnice so upravičeni vsi dijaki, študentje ter udeleženci izobraževanja odraslih, ki imajo stalno bivališče najmanj 2 kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja. Od torka, 21. avgusta, dalje so za dijake v predprodaji že na voljo subvencionirane vozovnice za prihajajoče šolsko leto. Predprodaja vozovnic za študente pa se začne v petek, 21. septembra.

Kaj je subvencionirana vozovnica IJPP?

IJPP oz. integrirani javni potniški promet je projekt, s katerim je Ministrstvo za infrastrukturo v sistem javnega potniškega prometa v Sloveniji uvedlo enotno vozovnico v obliki brezstične pametne kartice. Glavna novost je v izdaji in uporabi vozovnice brez predhodne izbire prevoznika. Enotna vozovnica namreč velja za prevoz z vlakom, medkrajevnim avtobusom ter mestnim prometom v Ljubljani in Mariboru.

Glede na oddaljenost od kraja izobraževanja so vozovnice razdeljene v tri cenovne razrede. Na voljo je tudi subvencionirana kuponska vozovnica, ki ti na izbrani relaciji omogoča 10 voženj mesečno. Izbiraš lahko med mesečno, polletno ter letno vozovnico. Njihove cene ostajajo tudi letos nespremenjene. Imetniki šolskih vozovnic IJPP so v poletnih mesecih deležni še posebnih ugodnosti.

Kako do subvencionirane enotne vozovnice?

Za nakup dijaške oz. študentske subvencionirane vozovnice moraš na spletnem portalu eUprava najprej izpolniti vlogo za izdajo vozovnice. Vlogo lahko oddaš elektronsko z digitalnim potrdilom ali osebno. V primeru oddaje natisnjene vloge mora biti ta potrjena še s strani izvajalca vzgojno-izobraževalnega programa. Namesto tega lahko priložiš tudi potrdilo o vpisu ter osebni dokument. Vnesti moraš tudi morebitno uporabo mestnega prevoza.

Po prejemu odločitve o pravici do subvencionirane vozovnice, izvedeš njen nakup pri prevozniku. Preveri, kje so najbližja prodajna mesta IJPP, kjer si lahko še pravočasno priskrbiš svojo vozovnico in se tako izogneš gneči.

Več podrobnosti lahko najdeš na spletni strani Slovenskih železnic ter na Portalu subvencij potniškega prometa. Za vsa dodatna vprašanja so ti na voljo tudi na telefonski številki 080 45 77.

Prejšnji članekZ e-Nefiksom do zaposlitve – PROJEKT NZR
Naslednji članekNepričakovani faktorji, ki lahko vplivajo na tvoj libido

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.