Univerza v Ljubljani dobila Pisarno varuha študentk, študentov

V tem tednu je v sklopu Univerze v Ljubljani začela delovati Pisarna varuha študentk in študentov. Mesto Varuhinje je prevzela doc. dr. Milena Košak Babuder.

Univerza v Ljubljani obljublja, da bo z odprtjem Pisarne varuha študentk in študentov poskrbela za krepitev poslanstva akademskega središča za uveljavljanje načel enakosti in vključevanja, varovanja dostojanstva, spoštovanja in skrbništva pravic študentk in študentov. Varuhinja bo delovala tudi kot posrednica med visokošolskim in raziskovalnim okoljem ter širšo družbo. Eden od glavnih ciljev bo tudi krepitev kulture odprtega dialoga in spoštljivega odnosa do raznolikosti.

Kaj so njene naloge?

Delo Varuhinje se bo delilo na različna področja:

  • skrb za enakost in vključevanje vseh skupin in študentov (posebni statusi, nadarjeni, LGBTQ+, netradicionalne skupine …),
  • uveljavljanje Načrta enakosti spolov (NES), preprečevanje nasilja, nadlegovanja, trpinčenja; izobraževanje in krepitev mreže zaupnih oseb,
  • obravnava pritožb, prošenj in drugih neformalnih oblik iskanja pomoči ter
  • psihosocialno svetovanje.

Pri delu bo sodelovala z različnimi komisijami Senata univerze, med njimi tudi s Komisijo za vprašanja študentov in Komisijo za pritožbe. Sodeluje tudi s Psihosocialno svetovalnico Univerze v Ljubljani.

Za več informacij o delu Varuhinje lahko obiščeš uradno spletno stran Univerze v Ljubljani ali pa ji pišeš na elektronski naslov varuhinja@uni-lj.si.

Prejšnji članekUsposabljanje – enakost spolov in enake možnosti
Naslednji članekMesec zdravja na UL: Od teka od faksa do faksa do psihosocialne delavnice

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.