Univerza v Ljubljani predstavila veliko noviteto!

Univerza v Ljubljani ima novo spletno stran
Univerza v Ljubljani ima novo spletno stran Foto: _jure iz iStock

Univerza v Ljubljani je vseskozi ena najbolj modernih institucij v našem delu Evrope in širše. Kljub velikim uspehom je tokratna noviteta še kako dobrodošla. UL je namreč predstavila novo spletno stran.

Univerza v Ljubljani z novo podobo spletne strani

Z današnjim dnem je struktura spletne strani prilagojena študentkam, študentom, zaposlenim, medijem in širši javnosti. Vizualno sledi sodobnim trendom na področju, kar je vsekakor tisto, kar bo najprej padlo v oči slehernemu uporabniku.

»Novo spletno mesto je bolj pregledno in uporabniku prijazno. Prepričan sem, da bodo obiskovalke in obiskovalci našega spletnega mesta zdaj prej našli želene informacije. Hkrati pa novo spletišče omogoča še lažji dostop do informacij o izjemnih raziskovalnih dosežkih naših raziskovalk in raziskovalcev, pa tudi o številnih umetniških dogodkih, ki jih prirejamo na UL, ter dejavnostih študentk in študentov,« je povedal prof. dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani.

»Čeprav se vloga spletnih mest v sodobnih medijskih okoljih spreminja, je odlično komuniciranje, tudi prek lastnih spletnih kanalov, še posebej pomembno v času, ko zaupanje znanstvenim ustanovam v javnosti upada, in ko javnosti ne prepoznajo prispevka univerz k družbenemu razvoju in blaginji, saj raziskovalnih in drugih rezultatov ne predstavljamo dovolj dobro. Novo spletišče predstavlja priložnosti za bolj učinkovito komuniciranje in bo, verjamem, dolgoročno pripomoglo tudi k večji obveščenosti javnosti o delu UL na vseh področjih in posledično večjemu zaupanju javnosti v znanost,« je še dodal.

Spletno mesto je prilagojeno novi celostni grafični podobi UL, ki je bila izbrana na javnem natečaju in jo je junija 2023 potrdil Senat UL.

Nova spletna stran Univerze v Ljubljani
Nova spletna stran Univerze v Ljubljani Foto: on uni-lj

Če se ti zdi, da na spletni strani kaj manjka, bodi brez skrbi. Prenos vsebin s starega spletnega mesta je v teku in bo zaključen v naslednjih tednih.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekPopolne slušalke za pisarniška okolja
Naslednji članekJaša Bužinel, festival SONICA: »Želimo izpostaviti tiste ustvarjalke in ustvarjalce, ki niso le copypaste nekih prežvečenih žanrov in zvokov«
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.