Univerza v Mariboru ima v rokah 24 milijonov evrov projektov

Close up of hands holding the earth on a green background. protect nature. Save Earth. concept of the environment World Earth Day
Foto: Khanchit Khirisutchalual iz iStock

Univerzi v Mariboru je tudi v tem študijskem letu uspel velik met. Pridobila je namreč kar 23 pilotnih projektov za zelen in odporen prehod v družbo 5.0. Ti projekti se bodo izvajali v obdobju 2022 do 2025.

Pilotni projekti Univerze v Mariboru do leta 2025

Univerza v Mariboru bo projekte izvajala do 31. decembra 2025. Pilotni projekti se nanašajo na zmanjšanje neusklajenosti med znanjem diplomantov in potrebami trga dela, saj naslavljajo usklajevanje pričakovanj glede znanja diplomantov s strani trga dela in poklicev prihodnosti na eni ter oblikovanje kompetenc, ki naj bi jih diplomant pridobil z visokošolskim študijem, na drugi strani.

Tako bodo študijski programi usklajeni s potrebami gospodarstva in družbe. Poleg kompetenc bodo prejeli tudi digitalna znanja in kompetence za zeleni prehod.

Building Exterior, Built Structure, City, Cityscape,
Foto: hallojulie iz iStock

Novembra potekajo štirje projekti

Že v novembru pa se pričnejo štirje projekti Univerze v Mariboru. To so Agilni razvoj izobraževanj in mikrodokazil, Z odprtim dostopom do vseživljenjskega izobraževanja, Učinkovito izobraževanje za zeleni in digitalni prehod ter Izkustveni študij z več projektnega, problemsko usmerjenega in timskega dela.

Agilni razvoj izobraževanj in mikrodokazil

»V okviru pilotnega projekta bodo pripravili podporno okolje za agilen razvoj izobraževanja in mikrodokazil, ob čemer želijo preveriti ali je okolje ustrezno za digitalizacijo razvoja vseh oblik izobraževanj, ki jih naslavljamo,« so zapisali.

Z odprtim dostopom do vseživljenjskega izobraževanja

»Z aktivnostmi pilotnega projekta se v okviru digitalnega prehoda in vseživljenjskega učenja zavzemajo za spodbujanje sistematične uporabe prostodostopnih e-vsebin in njihovo promocijo ter povečanje dostopa do kakovostnega izobraževanja in učenja v različnih oblikah in okoljih za ciljne skupine, državljane in tudi širše v sodelovanju s partnerskimi visokošolskimi organizacijami,« so zapisali pri UM.

Učinkovito izobraževanje za zeleni in digitalni prehod

»V okviru pilotnega projekta načrtujejo sistemsko izobraževanje v akademske skupnosti za zelene in digitalne vsebine,« je zapisano.

Izkustveni študij z več projektnega, problemsko usmerjenega in timskega dela

»V skladu s spoznanji mednarodnih raziskav projektno, problemsko usmerjeno in timsko delo povečujejo motivacijo študentov ter zmanjšujejo možnosti opustitve študija,« je zapisano ob projektu.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza v Mariboru
Prejšnji članekPridite v Citypark: Predstavil se bo novi Huawei Mate 50 Pro
Naslednji članekOcena filma: Na zahodu nič novega

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.