»Zahtevamo vrnitev v šole!«

Učenci, dijaki in študenti se že večino letošnjega šolskega leta izobražujejo od doma. Čeprav je večina oči javnosti obrnjena na posledice najmlajših, pa izolacijo in šolanje od doma pušča posledice tudi na starejših. Otroci in mladostniki so zato v gibanje Zahtevamo šolo ministrici za izobraževanje Simoni Kustec poslali odprto pismo.

V njem pojasnjujejo, da šolanje na daljavo ni primerno. Zavedajo se resnosti epidemiološke situacije, vendar tako dolgotrajno šolanje od doma ni prava rešitev. Gibanje je na ministrico obrnilo že več dopisov, peticij in pisem, vsa so ostala neodgovorjena. Pripadniki si želijo tudi boljše komunikacije, zato ministrico vabijo na pogovor. Prizadevajo si za vrnitev v šole in šolanje po modelu C in prilagoditev mature.

Prvi dan šole, prvi dan šole!

Učenci in dijaki opozarjajo, da je ogrožena njihova izobrazba. Zanikajo, da šolanje na daljavo lahko ustrezno nadomesti klasičnega. Kljub temu, da je jasno, da šole niso glavni vir okužb in mladi niso rizična skupina, se v torek v šole vračajo le najmlajši. In žrtvovanje mladih v epidemiji ni pravično.

Delo tudi piše, da gibanje od ministrice zahteva rešitev za ustreznejši način šolanja. Šola mora postati vir učenja in šolanje od doma tukaj ni prava rešitev. Mladi tudi pozivajo vse družbeno odgovorne posameznike in organizacije, da se jim pridružijo pri tej zahtevi. Objavljena je tudi spletna peticija. Če njihove zahteve ne bodo uslišane, napovedujejo stavko, kjer se en dan ne bodo udeležili predavanj na daljavo.

Urednica revije Študent

VIRDelo
Prejšnji članekTop 3 domače maske za lase
Naslednji članekLetos v Sloveniji popis prebivalstva

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.