Znani so zmagovalci nacionalnega dela Evropskih statističnih iger

V zaključku marca se je končal nacionalni del Evropskih statističnih iger 2019. Zmagovalni ekipi iz vsake kategorije bosta skupaj z drugouvrščenima sodelovali na evropskem finalu.

Kaj so Evropske statistične igre?

So tekmovanje, ki ga vsako leto organizira Eurostat, statistični urad Evropske unije, skupaj s statističnimi uradi drugih evropskih držav. Sodelujejo lahko srednješolci, namenjeno pa je pridobivanju dodatnega znanja iz statistike in spoznavanju pomembnosti statističnih podatkov.

Kako poteka tekmovanje?

Tekmovalci so razdeljeni v dve kategoriji, in sicer kategorijo A, v kateri sodelujejo dijaki zadnjih dveh letnikov, ter kategorijo B, v kateri so dijaki prvih dveh letnikov.

Tekmovalne ekipe so lahko sestavljene iz enega, dveh ali treh članov. Vsak tim mora imeti mentorja, da jih usmerja in vodi tekom tekmovanja.

Ekipe se na nacionalni ravni med seboj najprej pomerijo v prvem krogu, ki vključuje spletni test. 35 najboljših ekip iz vsake kategorije se uvrsti v drugi krog na nacionalni ravni, v katerem jih čaka analiza statističnih podatkov in predstavitev rezultatov. Zmagovalca in drugouvrščena iz vsake kategorije se uvrstita v evropski del tekmovanja.

Zmagovalne ekipe nacionalne ravni

V kategoriji A je zmagala ekipa GIN6256 iz Gimnazije Kranj, v kategoriji B pa je bila najboljša ekipa EMVANA iz Gimnazije Novo mesto. Ekipi sta se odlično odrezali v obeh tekmovalnih krogih.

Najboljših 5 ekip v kategoriji A:

1) GIN6256, Gimnazija Kranj

2) LTL, Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto

3) Dolomiti, Gimnazija Želimlje

4) Prevaranti, Gimnazija Litija

5) moŽGANCI, Gimnazija Škofja Loka

Najboljših 5 ekip v kategoriji B:

1) EVANA, Gimnazija Novo mesto

2) AltF4, Gimnazija Murska Sobota

3) DRUGA2, ll. Gimnazija Maribor

4) JNJ, Šolski center Postojna

5) ZMG, Gimnazija Kranj

 

Prejšnji članekMladinski svet Slovenije že nagradil najboljša zaključna dela
Naslednji članekMarquez absolutni zmagovalec dirke za VN Argentine!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.