Subvencioniran jezikovni tečaj

Namen Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Znanje tujih jezikov je danes kompetenca, ki naj bi je bili vešči vsi študenti, ne glede na smer študija. Ker pa si žal jezikovnih tečajev vsi ne morejo privoščiti, objavlja Fundacija Študentski tolar Drugi razpis v letu 2016 za subvencionirane jezikovne tečaje za študente v stiski. Razpis je objavljen na spletni strani www.studentski-tolar.si.

 

Z drugim letošnjim razpisom bo Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani omogočila subvencioniran jezikovni tečaj 60 študentom članic ŠOU v Ljubljani z doplačilom študenta po ceni 50 €. Jezikovne tečaje izvaja Zavod ŠOLT, študent pa si lahko sam izbere kateri tečaj bi želel obiskovati – teh je preko 30 različnih. Razpis vključuje jezikovne tečaje, ki se bodo pričeli izvajati aprila ali maja. Študenti se na tečaje, kot tudi na razpis, že lahko prijavijo.

 

Razpis traja najdlje do 9. maja oz. do porabe sredstev. Študentom svetujemo, da se na razpis prijavijo čim prej, saj bo možnost teh subvencioniranih tečajev pridobilo prvih 60 študentov, ki bodo ob točkovanju dosegli zadostno število točk.

 

Na spletni strani Fundacije Študentski tolar lahko preverite, kakšno pomoč ponuja, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkim študentom. 

 

Damjan Vinko, Fundacija Študentski tolar: »Znanje tujih jezikov je dandanes kompetenca, ki je morajo biti vešči vsi študenti, ne glede na smer študija. Ker pa si učenja jezikov žal vsi ne morejo privoščiti, izvajamo v Fundaciji Študentski tolar že več let programe subvencioniranih jezikovnih tečajev. V letu 2016 bomo preko več razpisov te tečaje omogočili 250 študentom, kar je največ doslej.

 

Izvajamo pa tudi subvencionirane športne programe in strokovne tečaje ter brezplačne psihološke pomoči, študentom pa nudimo tudi brezplačno lektoriranje in tiskanje njihovih zaključnih študijskih del. Na omenjene pomoči se študenti tudi že lahko prijavijo. Naša glavna dejavnost pa je dodeljevanje denarnih pomoči tistim študentom, ki so za dostojno življenje pomoči najbolj potrebni.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.