Summer Gathering že desetič zapored!

Summer Gathering je v desetletju, odkar je bilo v podalpsko rejversko grudo položeno njegovo seme, s srčnim negovanjem in skrbno selekcijo programa, postal ena največjih stalnic v poletnem žurerskem koledarju.

Obiskal je že več krajev, se predstavil v festivalskih in klubskih izdajah, gonilna sila, kolektiv Fetch the Vibe, pa je s tem projektom večkrat prestopal tudi geografske, glasbene in druge meje.

 

Prvi nosilec letošnje izdaje je Joris Voorn, eno najbolj žlahtnih imen elektronskega podzemlja. Čeprav po njegovi produkciji množično segajo tudi hišniki, je vodja založb Green in Rejected predvsem eden ključnih razvijalcev izročila  detroitskega tehna, kar mu priznavajo tudi Carl Craig, Derrick May in Laurent Garnier. Za sledenje desetletni rdeči niti zgodbe Summer Gatheringa bo poskrbel ljubljenec regionalnega občintsva Cristian Varela, o katerem res ne gre izgubljati besed.

 

Jih pa velja nekoliko več potrošiti za domače izbrance. V osrednji areni se bodo v tandemih zavrteli Dataminions sTomyjeme DeClerqueom ter Veztax LxS-om. Če pa so vam ljubši toplejši elektronski odtenki, vas na drugi oder vabi trojček Eddie F, Jaka in Shark, ki ga povezuje tudi to, da doživlja novo kreativno pomlad, Eddie predvsem kot producent, kolektiv Sharkastique pa spet tudi kot pomembni promotorji housa v prestolnici. Zdaj veste: poletje se začne v Ambasadi – v soboto 6. julija.

 

Seznam glasbenih akterjev

 

Glavni oder:

 

JORIS VOORN // NL

Avtor hitov “Incident (Myjagi)”, “Goodbye Fly”, “After the After” (ft. Moby) …

Rejected, Green // www.jorisvoorn.com

 

CRISTIAN VARELA // SP

Pornographic Recordings, Donkeyhead

www.facebook.com/cristianvareladj

www.cristianvarela.com

 

TOMY DECLERQUE vs DATAMINIONS // SI

Intec, BluFin // www.flow-management.net

1605 // www.myspace.com/dataminions

 

VEZTAX vs LxS // SI

Vezotonik, Glorio Music // www.myspace.com/djveztax

Kombination Research Rec // www.facebook.com/lexisdj

 

Drugi oder:

 

EDDIE F // SI

Wicked // www.wickedimprint.com

 

SHARK // SI
Sharkastique Tunes

www.myspace.com/sharkdj


JAKA // SI
Sharkastique Tunes

www.myspace.com/djjaka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.