Svečane listine za najboljše študijske dosežke

Ob tednu Univerze v Ljubljani, je rektor prof. dr. Ivan Svetlik je študentom Univerze podelil svečane listine za izjemen študijski uspeh. Svečano listino  je prejelo 13 odličnih študentov, kar potrjuje, da študenti Univerze v Ljubljani vedno znova nadpovprečno nadgrajujejo svojo študijsko pot. Študenti prihajajo z naslednjih članic Univerze v Ljubljani: Fakultete za družbene vede, Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za matematiko in fiziko, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za socialno delo in Medicinske fakultete.

 

»Študij po vpisanem programu je najpomembnejše delo vsakega študenta. Zato kaže še posebej pohvaliti vse, ki so s svojimi zmožnostmi in študijskimi prizadevanji dosegli najboljši uspeh in najvišje ocene ter pri tem posegali tudi po dodatnem znanju,« je uvodoma povedal rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in še posebej izpostavil, da je odlika Univerze in akademske skupnosti študentov v čim boljši izvedbi študijskih programov ter osvojitvi znanja in kompetenc, ki jih programi ponujajo.

 

Letošnji slavnostni govorec, profesor fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani dr. Tomaž Prosen, je postal drugi slovenski prejemnik prestižnega financiranja Advanced Grant, odkar ga Evropski raziskovalni svet podeljuje raziskovalcem in raziskovalkam, ki so že postali znanstveni vodje s prepoznavnimi raziskovalnimi dosežki. V svojem govoru je poudaril pomembnost svobodnega ustvarjanja: »Glavne znanstvene in umetniške dosežke je vedno spodbudil naključen navdih, pa čeprav je ta praviloma povezan tudi s pridobljeno kar največjo mero aktualnega znanja na področju. Res velike reči, veliki dosežki človeškega uma, redko nastanejo po programu, projektu, ki bi si ga vnaprej spisali. Še redkeje že vnaprej vemo, kako in za kaj bo tisto, kar bomo šele odkrili, praktično uporabno oziroma bo imelo tehnološko vrednost. Prof. Prosen je prepričam, da je naloga znanosti premikati mejo med znanim in neznanim in da smo trenutno še vedno pred velikimi izzivi. »Zavedati se moramo, da je svobodno ustvarjanje znanja, ali pa svobodno umetniško ustvarjanje, velik privilegij in hkrati velika odgovornost. Ta možnost ne sme postati samoumevna, hkrati pa mora vedno ostati dostopna.«

 

Prejemniki svečanih listin za najboljše študijske dosežke Univerze v Ljubljani v letu 2016 so:

 

Domen Križaj, Akademija za glasbo Univerza v Ljubljani

Maja Arslanagić-Kalajdžič, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Marko Hočevar, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani

Otto Gerdina, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani

Aljaž Blatnik, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Timotej Gruden, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Veno Mramor, Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani

Lenart Zadnik, Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani

Manca Bizjak, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani

Aleksandar Dimitriev, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani

Maja Ivačič, Fakulteta za socialno delo Univerze v Ljubljani

Matic Bóšnjak, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani

Metka Čepar, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.