SVETOVNI DAN DUŠEVNEGA ZDRAVJA

Društvo študentov psihologije Slovenije ob pomoči Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) pred svetovnim dnevom duševnega zdravja (10. oktober) organizira projekt Kako si?, katerega tema letos je duševno zdravje v času negotovosti.

V okviru projekta bodo od 5. do 9. oktobra potekale številne delavnice (na Filozofski fakulteti in Fakulteti za družbene vede), namenjene različnim družbenim skupinam.

Rdeča nit letošnjega projekta Kako si? – projekt poteka drugič – je soočanje z negotovostjo v različnih situacijah, s katero se človek ubada tako znotraj kot zunaj sebe. Dogodki, ki bodo zaznamovali omenjeni teden, so: predavanje na temo osamosvajanja od doma, okrogla miza na temo mladih družin, delavnica asertivnosti, predavanje o depresivnosti, delavnica o stresu in uravnavanju čustev, okrogla miza o družinam prijaznih podjetjih itd. Organizatorji projekta pripravljajo tudi najrazličnejše informativno gradivo, in sicer zloženke za starše vrtčevskih otrok, zloženke za upokojence (kako aktivno preživeti prosti čas) in zloženke za osebe z nizkimi dohodki (kako varčevati in podobni nasveti).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.