Ta vikend v Ortu Perforated, Dandelion Children, Wrong Moose in The Tide

V Orto baru se bodo ta vikend zgodili štirje zanimivi koncerti s pričetkom ob 22h, pester program pa se bo zaokrožil z odličnim DJ programom. V četrtek, 15. novembra bodo nastopili  PERFORATED (melodic death), v petek, 16. novembra DANDELION CHILDREN (punk, funk, rock & country) in WRONG MOOSE, v soboto, 17. novembra pa THE TIDE (rock). V petek bo za glasbene sladokusce na voljo še Indie-go, večer alternativne glasbe na plesišču Hale, ki se sicer v Ortu zgodi enkrat mesečno. Za zabavo bosta skrbela DJ Dexx in DJŽ.

 

 

PERFORATED

15. novembra se bo v okviru Kadilnice Of Death odvil koncert domače death/thrash metal zasedbe Perforated, ki bo ob tej priložnosti tudi uradno izdala svoj prvi demo. Koncert se bo odvil v zgornjem nadstropju Orto Bara, pred in po koncertu pa ste seveda dobrodošli na metal večeru v Kadilnici Of Death, kjer vam bo poleg odličnega glasbenega repertoarja na voljo tudi merchandise Perforated vključno z omenjenim demom.

Začetek skupine Perforated sega v leto 2008. Od aprila 2009 zasedba šteje pet članov. Skozi zametke melodic-deatha, se je sčasoma izoblikoval zvok benda, ki spominja na death-thrash s pridihom melodike.

http://www.facebook.com/pages/PERFORATED/197181555825

http://www.myspace.com/perforatedband

 

vstopnina: 4 E

 

DANDELION CHILDREN

Dandelion Children je trio iz Ljubljane, ki skupaj ustvarja pet let. Nastopili so že na raznoraznih prizoriščih, tako da jim koncertne kilometrine ne manjka, zagotovo pa bodo navdušili tudi s koncertom 16. novembra v Ortu, saj gre za kolektiv, ki skoraj na vsakem glasbenem natečaju pobere kakšno nagrado. Letos so nastopili med drugim tudi na Lentu, Rock Otočcu in Exitu.  Leta 2010 so zmagali na Rock Izzivu, Šourocku, bili so izbrani na Mladinin oder na Lentu. Igrali so v Cvetličarni, v Ortu, na Rock Otočcu, na Lampijončkih, na PungArtu, na Štuku. So tudi zmagovalni band za Slovenijo na spletnem natečaju Eurodemo, ki ga v sklopu evropske prestolnice kulture 2016 pripravljajo v španskem Santanderju. Nastopili so tudi na 12. FV festu v Menzi pri koritu. Bili so predskupina za Radio Moscow (FV fest), Srečno Mladino, Zmelkoow, Tide. So tudi aktualni zmagovalci Glasbenega potenciala, v okviru oddaje Glasborola (RTVSLO). Pri Slovenskem tednu glasbe (STG 2012) so skupino Dandelion Children izbrali med 15 finalistov, predstavniki festivala Exit pa so jih povabili na EXIT 2012. Dosedaj so posneli pet albumov (Perfection Off, Perhaps Maybe, Dandelion Children stole my bike, Dandeloid ter Dandelion Children so pičke), ki jih je možno brezplačno naložiti iz uradne spletne strani. Trenutno so tik pred izidom novega, šestega albuma, ki ga snemajo s producentom Petrom Deklevo. Besedila avtorskih pesmi so v angleškem jeziku. Značilnosti zasedbe so menjavanje basa in kitare med Anžetom in Juretom (tudi na odru), velikokrat nenavadni aranžmaji skladb in pa žanrska raznolikost (poleg edinstvenega stila je zaslediti vse od punka do funka, countryja, bluesa, reaggeja, skaja in pa raznih alter/progressive rock stilov).

 

PREDSKUPINA NA KONCERTU V ORTU: WRONG MOOSE

Wrong Moose je štiričlanska zasedba, ki deluje v Ljubljani in ustvarja avtorski rock. Imajo za dobro uro programa, vključujoč tudi kakšno priredbo). Wrong Moose se je premierno predstavil marca 2011 v Menzi pri Koritu na Metelkovi v Ljubljani in kasneje še na nekaj manjših koncertih. V letu 2012 so zmagali na natečaju Šourock 2012, se uvrstili v finale na avstrijskem natečaju Newcomer 2012 v Grazu ter igrali na večih prireditvah po klubih in festivalih na prostem.

 

vstopnina: 3 E

THE TIDE

Skupina The Tide je v svoji zgodovini izdala tri albume Love & Trust (2006),  Live & Clean(2008), ki je posnetek koncerta  v legendarni oddaji Izštekani na Valu 202 z Juretom Longyko in Kings of the hill (2010). Njihova ustvarjalnost seže tudi v druge glasbeno – umetnostne vode. Tako so naredili glasbo za švedski celovečerni film En Natt ter kratka filma Horizont in Cloud Catcher, sodelovali na glasbeno gibalnem uličnem performansu z plesno skupino Mana z Ano Desetnico, napisali in izvajali glasbo v živo z simfoniki in mešanim pevskim zborom na podelitvi Grumovih nagrad na zaključku Tedna slovenske drame 2009. V sodelovanju s filmskim ustvarjalcem Miho Knificem so nastali vizualno privlačni videospoti za pesmi Carry On, Your River Wild,  Desire,Snow!, Decline in Ready to go, ki se izogibajo konvencionalnim smernicam. Pri ustvarjanju glasbe se skupina osredotoča na harmoničnost aranžmajev, melodičnost ter pomen besedil, ki ostalim komponentam samo še bolj poudarjajo moč. Na koncertnih nastopih The Tide skušajo izkoristiti ne samo kvalitete zvoka, ampak tudi kvaliteto lastnih idej, spontanost živega nastopa in odnos do občinstva.

 

vstopnina: 8 E predprodaja, 10 E na dan koncerta

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.