Teden mladih v Kranju!

Živahen nabor dogodkov po besedah vodje festivala Neže Lužan vsebuje športne, kulturne, mladinske, glasbene, izobraževalne, zabavne in otroške vsebine. Tradicionalnim dogodkom so se pridružili novi, ki v program 20. festivalske obletnice prinašajo svežino. Sem spadajo sodelovanje pri projektu Teden vseživljenjskega učenja, ki je svoj program umestil v festivalskega; menjavanje zelenjavnih dobrot v okviru 2. vseslovenske Zelemenjave, zajtrk in jutranje druženje za vse imetnike festivalske zapestnice, branje pod milim nebom v okviru dogodka Grajska knjižnica na prostem, dogodek Kupidovih 5 minut: hitre zmenkarije, kvačkanje in štrikanje v Klubu razočaranih gospodinj, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi prvi Eko festival Zeleni planet, v okviru katerega se bomo spoznavali z eko prehrano, eko vrtnarjenjem, čistili in kozmetiko. Obiskovalce zopet čaka gora smeha na Stand up večeru, foto navdušence številne fotografske razstave, ljubitelje mode pa Modna revija v stilu 90. let, dogodek Kuhajmo z Murkom in misicami, kjer ne bo manjkalo lepih deklet in dobre hrane; plesni večeri, nastop otroških folklornih skupin v okviru XI. Mednarodnega otroškega folklornega festivala, v starem mestnem jedru pa bodo v festivalskem času trgovine in lokali ponujali različne ugodnosti v okviru projekta Nakupujem v mestu – PoMlad v mestu. Še ena izmed posebnih ugodnosti pa bo brezplačni vstop za ogled stalnih razstav Gorenjskega muzeja za vse imetnike festivalske zapestnice.

Predsednik kluba študentov Kranj in vodja logistike Tedna mladih je Miha Petran je prisotne seznanil z zaporami cest za potrebe festivalskega programa in opozoril na ekološko noto letošnjega festivala, saj bo na Glavnem trgu postavljen ekološki otok, kjer bo omogočeno ločeno zbiranje odpadkov.

Govorci so opozorili na bogat koncertni program, ki prinaša nekaj za vsak okus. Otvoritveni oder bo pripadel Veselim svatom in kranjskemu Šundr bandu, naslednji dan pa bodo za zabavo poskrbeli temperamentni Jinx, na Pungertu se bodo zbrali ljubitelji jazza in prisluhnili jamm sesionu in zasedbi Jazz Robots. Enega izmed večerov v Hiši Layer bosta popestrila koncert skupine Čedahuči in Glasbeno-tekstilni dogodek Metamorfoze, ko bomo obudili spomin na glasbeno ustvarjanje Amy Winehouse. Na zaključnem koncertu se bomo od letošnjega festivala poslovili v rock ritmih zasedb The Tide, Zablujena generacija in Niet.

Ljubitelje divjih ritmov čaka elektronski večer na Bazenu Kranj The Link: Rariteta –  Lose Control – Vezotonik w / Marko Milosavljević; hip hop in drum’n’bass dogodek Konekted 2 Vibe, metal ritmi v Down Townu in na Trainstation Squatu, Festival neuveljavljenih skupin Le Serpentine, Deep Scene in Wasted Time;  reagge koncert zasedbe Paprika Korps in Zaključek glasbenih tematskih večerov, kjer bosta nastopila Foo Fighters Tribute in Anavrin. Odvijalo se bo noro Četrtkanje – The End: Beach party_special edition, večer Disko norija pa nas bo na kotalkah popeljal v zlata leta disko glasbe.

Festivalska zapestnica je že v prodaji na Info točki Kluba študentov Kranj in ima tudi letos dobrodelno noto, saj bomo 1 € od vsake prodane zapestnice podarili mladi mamici samohranilki, ki trpi zaradi neozdravljive bolezni. Vsi imetniki festivalske zapestnice bodo deležni tudi festivalskega zajtrka, ki bo potekal v urejenem kotičku pred Klubom študentov Kranj na zelenici, je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi, Anja Babič.


Teden mladih in TMauga lahko spremljate na spletni strani http://tm.ksk.si/tm14/, na Facebook strani https://www.facebook.com/tedenmladih, Twitter profilu Teden mladih (@ksk_info) in na Instagram profilu Teden mladih (#tedenmladih). 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.