Teden mladih v polnem teku

Teden mladih je že na polovici festivalskega dogajanja. Po udarnem vikendu nas v prihodnjih dneh čaka še stand-up večer, dobrodelni spinning, etno večer z Dej še’n litro, Zaključno Četrtkanje z Gramophonedziejem, KR alter fest s Tide, The Toronto Drug Bust in Adam ter zaključni koncert Tedna mladih z Zmelkoow in Zaklonišče prepeva.

Včeraj se je pričela prireditev Osnovnošolski talent Tedna mladih, kjer bomo do četrtka predstavljali mlade talente iz kranjskih in okoliških osnovnih šol. V žiriji jih ocenjujeta Marta Zore in Maja Tratnik, ki bosta najboljšemu/najboljšim podarili tudi ure solo petja in plesa. Finale Osnovnošolskega talenta Teden mladih bo potekal v soboto, najboljši pa bo imel možnost nastopiti tudi na Zaključnem koncertu Tedna mladih, ki bo v soboto zvečer na Slovenskem trgu.

Današnji festivalski torek ponuja okroglo mizo: Tačko na srce, kjer bomo zbirali tudi hrano in opremo za živali, foto predavanje z Arnejem Hodaličem, impro show: Maestro Tedna mladih ter stand-up predstavo Sveta vladar: Tin Vodopivec, Perica Jerković, Marko Kumer – Murč, pridružila pa se jim bo tudi Marina Orsag iz Hrvaške, vse skupaj bo povezoval Boštjan Gorenc – Pižama.

Sredino popoldne bomo na Slovenskem trgu preživeli na Dobrodelnem spinningu (od 17h do 20h), kjer bomo denar zbirali za Zavod Korak, zvečer ob 21h prisluhnili obetavnim bendom na Festivalu neuveljavljenih skupin (Leer, Tomcat, Lei’Yh, Furry Walls) pred Rock barom – Down Town, na Slovenskem trgu pa občudovali modne kreacije mladih oblikovalcev na Modni reviji.

V četrtek nas na Slovenskem trgu čaka etno popoldne, ki ga bodo zaključili Dej še’n litro, ob 19h bo v avli Mestne občine Kranj predavanje o video nadzoru Sudana s Tomom Križnarjem, ob 20h pred Rock barom – Down Town Metal večer (Neurotech, Morana, Nature), v KluBaru pa Zaključno Četrtkanje z Gramophonedziejem!

Ostalo dogajanje je na http://tm.ksk.si.

Letošnja novost je festivalska zapestnica, ki je v predprodaji na Info točki KŠK (Gregorčičeva 6, Kranj) in na voljo po redni ceni 9 €, z njo pa je možen brezplačen vstop na ves večerni program. 1 € od vsake prodane zapestnice bomo namenili socialno ogroženi bodoči mamici študentki.
V sodelovanju s pokroviteljem Goodyear Sava Tires in akcijo Pozor(!)ni za okolje ob zabavi na festivalu nismo pozabili tudi na okolje. Na Slovenskem trgu so tako postavljeni zabojniki za ločevanje odpadkov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.