Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije

Vsako leto od 1. do 7. novembra poteka Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije, ko so na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije v prodaji doplačilne znamke, na vseh železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji pa doplačilne vozovnice (25.000).

Vsako leto od 1. do 7. novembra poteka Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije, ko so na podlagi Zakona o Rdečem križu Slovenije (Ur.l. RS, št. 7/93, 79/2010) na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije v prodaji doplačilne znamke (1.800.000), na vseh železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji pa doplačilne vozovnice (25.000).  


Nakup doplačilnih znamk in vozovnic je obvezen, vrednost znamke in doplačilne vozovnice pa na podlagi 28. člena Zakona o RKS in sklepa Vlade RS (štev.: 426-4/2017-3, z dne 20.4.2017)  za leto 2017 znaša 0,17 EUR. Sredstva, zbrana s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic v Tednu solidarnosti, se stekajo v Sklad solidarnosti Rdečega križa Slovenije in so namenjena pomoči ljudem ob naravnih in drugih nesrečah večjega obsega oz. takojšnji pomoči posameznikom in družinam ob manjših nesrečah (požari, poplave, plazovi, …). 


»Teden solidarnosti je priložnost, da se spomnimo pomena solidarnosti kot temeljne vrednote posameznika in socialne države in pokažemo, da solidarni ljudje pomagamo drugim ljudem in verjamemo, da bodo tudi drugi ljudje pomagali nam, če bomo potrebovali njihovo pomoč. Še posebej ob nesrečah je stiska prizadetih stiska nas vseh«,  je ob letošnjem tednu solidarnosti povedal dr. Dušan Keber, predsednik Rdečega križa Slovenije. Več o tednu solidarnosti lahko preberete tukaj.


Mirjana Jarc, 

strokovna sodelavka za pridobivanje sredstev in odnose z javnostmi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.