TEDENSKI PREGLED DOGODKOV

Preverite in gotovo boste našli nekaj zase!
KLUB K4

Sreda / 16.12.2009 / 23:00

KRUNCH IT!!
bass/dub/beats/wobwob Bas Elektronika
Veliki: Freeverse
Sunneh
Bassick

Krunch it!! inicativa znova vabi vse ljubitelje hrustljavo zapečenih beatov ter nesramno globokih basov na ponovno snidenje. Tokrat v midweek izvedbi z domačo dj ekipo ter projekcijo dokumentarca o dubstep sceni, ki se bo odvila pred samim začetkom partija. Poleg vsebinskega dela samega eventa pa tokrat najavljamo postavitev nove spletne strani www.krunchit.org s katero želimo približati in povezati vse isto misleče diggerje, zanesenjake in ostale, ki se vidijo v tej zgodbi.
Več: www.krunchit.org

Petek / 18.12.2009 / 23:00

ELEMENTS & SYNAPTIC

Token floor:
KR!Z (Token, Kozzmozz)
Ocular (Elements, Bio-Mechanics)
Organon (Elements, Bio-Mechanics)
Schrauff (Elements, Bio-Mechanics)

Synaptic Minisounds:
DANIEL BELL (Plus 8, 7th City)
Symann vs. Utti(Synaptic)
Splinterhouse (Synaptic)

Ekipi Elements in Synaptic v petek 18. decembra pripravljata izbrano pojedino za prave glasbene gurmane. V podtalju na Kersnikovi 4 bo na velikem flooru rokave krepko zavihal techno chef DJ Kr!z, rezident na legendarni prireditvi Kozzmozz in lastnik surove a še kako užitne založbe Token, kjer techno zadnja leta na sveže secirajo fotri kot so Surgeon, James Ruskin ter Inigo Kennedy.
Glavno atrakcijo večera pa gre pričakovati na malem flooru, kjer bo precizno paniral Daniel Bell, ena ključnih figur v razvoju techno godbe, boter minimal housa in eden najboljših underground djev sodeč po letošnji Resident Advisor lestvici. Prvi izmed njegovih opaznejših projektov je vsekakor pionirski Cybersonik iz leta 91′ v sodelovanju z Richie Hawtinom in Johnom Acquavivo na založbi Plus 8. Leta 92′ nato ustanovi svojo platformo Accelerate, na kateri je pod imenom DBX izdal tudi veliki podtalni hit Losing Control, ki skupaj s komadi kot sta Blip in Fying Saucer kritično zaznamuje dojemanje techna v devetdesetih, saj so s svojo edinstveno »manj je več« estetiko še danes gradbeni elementi setov najboljših underground djev kot so Cassy, Villalobos, Zip in drugi. Bell je sodeloval tudi s kultnimi založbami, kot so Peacefrog, Klang Elektronik ter skupaj s Theom Parrishem na Elevate. Ko se je preselil v Berlin je izdal razvpiti dvojni cd Button Down Mind, ki je za mnoge poznavalce mixtape, s katerim je Bell suvereno izoblikoval vizijo minimalističnega techna, ki se na idealnih točkah spaja z elementi deep housa. Dober tek.

Sobota / 19.12.2009 / 23:00

TABASSCO – BROOKES BROTHERS (Breakbeat Kaos; VB)

Veliki:
BROOKES BROTHERS (Breakbeat Kaos; VB)
Lunic (DrumWise)
Danaja (DrumWise)
Borka (Code.EP)

Mali:
Zmayo (Pistolero; HR)
Bakto (Code.EP)
Rocca (Import, Adultmusic)

Video:
Rex (Code.EP)

Phil in Dan Brookes sta trenutno najprodornejši tandem v mehkejšem drum and bassu.
Vse skupaj se je začelo leta 2006, ko sta skupaj z Dannyjem Wheelerjem izdala prvenec ‘Blue Light’, ki je dodobra definiral pot, po kateri se sprehajata še danes. Brookesa se močno navdušujeta nad tehnično perfekcijo zvoka in ustvarjata čudovito mešanico mehkejših zvokov in melodij ter izredno poskočnega basa. Ta vizija je spodbudila takrat že super vročega SubFocusa in skupaj so pri Frequency izdali komad ‘Verano’, ki je bil en izmed največjih v 2006. Gotovo jima je to sodelovanje odprlo mnoga vrata, saj so njune produkcijske ideje kmalu stiskali na Viperju (za katero mimogrede izdaja tudi naš Smooth) in Critical, končno pa sta obljubila zvestobo Adamu F-u in Freshu pri Breakbeat Kaos. Kljub ekskluzivi sta resnično največjo stvar v letu 2007 naredila skupaj s Culture Shock za eminentno založbo Ram. Komad ‘Rework’ je v d’n’b prinesel izredno svežino in enostavno raztrgal vsa plesišča širom sveta. In lansko leto je bilo še bolj njuno. ‘Tear You Down’, ‘F-Zero’ in ‘Gold Rush’ (z Dannyjem Birdom pri Hospital) sodijo med najbolj predvajane hite, prvi pa je celo prilezel na sam vrh angleške dance lestvice, kar se dnb komadom zgodi le redko. Po lanski odpovedi nastopa pri nas, letos že celo leto čakamo oddolžitve (ki jih Dan tudi obljublja), čakamo pa tudi na njun dolgo napovedan album, ki bo gotovo postregel s kar nekaj odmevnimi štikli. Vmes nas je moralo zadovoljiti sodelovanje s Chemical Brothers, nova izdaja na Viperju in nenazadnje uničujoč dubplate s SubFocusem ‘Late Run’. Bomo preživeli!?

Več: http://www.myspace.com/brookesbrothers

Nedelja / 20.12.2009 / 21:00

K4 Roza
V’N VLEČT
z Anastassio in Afrodito

Mali: Bily
Veliki: V’n Vlečt

Spoštovane in spoštovani … po dveh izjemnih sezonah drag queen tekmovanja sta se na glavni oder vroče štirke vrnili drag queenici in divi Anastassia in Afrodita. V novi preobleki in z novim, še bolj pikantnim šovom V’N VLEČT z Anastassio in Afrodito, katerega je prva v novi sezoni pogostila najbolj razvpita slovenska turbo folk kraljica, sama Urša Čepin. Šov se seveda nadaljuje – 20.12. bo v goste prišla akademska igralka, pevka, zvezdnica in prva, ki se je pri nas slekla za razvpito moško revijo ter se že na začetku svoje kariere strastno poljubljala z ženskami – TINA GORENJAK alias MUCA MACA …

V’N VLEČT z Anastassio in Afrodito – doživi ga tudi ti – 20.12.2009 ob 23.00 v Klubu K4.

METELKOVA

torek, 15.12.2009

17:30 – Menza pri koritu: okrogla miza
Tribuna bo! Otvoritveni dogodki ob ponovnem izidu legendarnega časopisa Tribuna. 19.00 Okrogla miza in predstavitev nove Tribune. Sodelujejo Lev Kreft, Mladen Dolar, Tomaž Zaniuk, Sandra Bašič Hrvatin, Anej Korsika in Aljaž Vindiš. 21. 00. Glasbeni program, Valterap
19:00 – A-Infoshop: veganski kuharski večeri
Veganski kuharski večeri se nadaljujejo! Vabljeni na okušanje veganske kuhinje, kjer poleg hrane serviramo spontane diskusije. Tokrat bomo okušali kuharske mojstrovine še ene od številnih ekip!
20:00 – Jalla Jalla: video projekcija
Quadrophenia: A Way of Life (UK): 117min/eng.(1979)
22:00 – Klub Gromka: klubski večer
KITAJSKA, JAPONSKA, KOREJA – TO JE NAŠA STVAR! Tematski družabni večer.
22:15 – Jalla Jalla: video projekcija
The Onion Movie (2006):80min/eng-rus/comedy

sreda, 16.12.2009

17:00 – Mizzart: delavnica
delavnica kreativnega ŠIVANJA : KAKO si sami skrajšamo, pokrpamo, predelamo, skrojimo in sešijemo oblačila… : Delavnico vodi Sabina Alibegič.
20:00 – A-Infoshop: video projekcija
Rosenstraße Ko so se SS-ovci in Gestapo želeli znebiti še zadnjih Judov v Nemčiji in bi Nemčija tako postala »judenfrei«, so se konec februarja 1943 nemške žene, zaročenke in prijateljice aretiranih judovskih mož, na edinem javnem protestu v času nacizma v Nemčiji, uprle deportaciji.
20:30 – Klub Gromka: predstava
PREMIERA GLEDALIŠKO – GIBALNE PREDSTAVE GERHARD -Gerhard je satira o sodobnem konfliktu, o ujetosti v slutnjo morebitnega in težo neizrekljivega. Po premieri sledi glasbeni dogodek; Yanoosh, Pl aural spektrum, Qualias dead
21:00 – Jalla Jalla: klubski večer
Dj Rade > Ethno World Music from Afrika to Russia
21:00 – Channel Zero: koncert
Zuma II festival: MONOTONIX (ZDA), GATUZO (Hrv), THE FRICTIONS (Slo) – V sredo, 16.12., bo klub Channel Zero prizorišče Drugega ZUMA festivala, ki bo gostil vidne domače in tuje predstavnike sodobnega neodvisnega rocka. V Slovenijo prvič prihaja vzhajajoča izraelska garažna rock atrakcija MONOTONIX,

četrtek, 17.12.2009

13:00 – Mizzart: sejem
mizzart RECYCLE TRŽNICA : 2nd HAND MARKET oblačil, obutve, dodatkov, … : PRINESI, KUPI, ZAMENJAJ, PRODAJ, ODDAJ, RECIKLIRAJ, BARANTAJ … in OTROŠKE DELAVNICE od 16.oo dalje : delavnice urejata MAŠA in bukowski
18:00 – Klub Gromka: predavanje
Delavsko-punkerska univerza: LORENZO CHIESA: O POUČEVANJU IN DISKURZU UNIVERZE
21:00 – Jalla Jalla: klubski večer
CHILLY FUNK: DJ Dan Mitra predstavlja večer lahkotne in sproščujoče elektronike: Reggae, hip-hop, trip-hop, chill-out, funk, downtempo, lounge mashup!
22:00 – Menza pri koritu: koncert
NU YU1: REPETITOR, KRIŠKE, OLA HORHE. Srbsko rock podzemlje spet beleži glasbeni razcvet, podoben tistemu v osemdesetih letih prejšnjega stoletja!
22:00 – Klub Gromka: koncert
CRAZED FARMERS (Slo) – Predstavitev novega albuma Far Ma!
23:30 – Klub Gromka: klubski večer

petek, 18.12.2009

20:00 – Channel Zero: koncert
Dirty Skunks: INFERNAL WAR (Pol), CELEPHAIS (Hrv), MORA (Slo) – V petek, 18.12. bo Channel Zero doživel pravo black metal vojno fronto, saj k nam pridejo legendarni INFERNAL WAR iz Poljske, dobri znanci vseh oboževalcev ekstremnega zvoka, čigar preplatajo motivi vojne, sovraštva do religije, mizantr
20:30 – Klub Gromka: predstava
GLEDALIŠKO – GIBALNA PREDSTAVA GERHARD (ponovitev) Gerhard je satira o sodobnem konfliktu, o ujetosti v slutnjo morebitnega in težo neizrekljivega.
21:00 – Jalla Jalla: klubski večer
Arabic Evening> with lots of good music!
22:00 – Menza pri koritu: koncert
NU YU2: OBOJENI PROGRAM, STUTTGART ONLINE. Pojavile so se skupine, ki gredo v korak s časom in predstavljajo novo rock prebujenje!
22:00 – Klub Gromka: klubski večer
DUŠANOVA RITOMIGALNICA- “Z ritjo najraje migam v Dušanovi ritomigalnici.” Heraklit, cca 500 p.n.š.
22:06 – Gala hala: klubski večer
CIGU MIGU Dj Bayo Balkanska Sisa Spešlgest: DINARID Za vse tiste, ki radi plešete na cigansko-balkanske ritme, sta Bayo in Balkanska sisa v Gala hali pripravila večere “malo-mešano-na-žaru”, ki smo jih ljubkovalno poimenovali Cigu migu. Vstopnina: do polnoči vstop prost, po polnoči 5 €
23:33 – Mizzart: klubski večer
PSYTRANCE rajanje /

sobota, 19.12.2009

20:00 – Jalla Jalla: koncert
LIVE: Picture Eyes (Wien)> DIY indie post punk
22:00 – Klub Gromka: koncert
PRAZNUJEMO 10. OBLETNICO AKTIVNE PROPAGANDE IN R.A.F.A.L.-a: igrajo AKTIVNA PROPAGANDA + AK47 + FINAL APPROACH Anarhopunk/hardcore koncert.
22:00 – Jalla Jalla: klubski večer
Dj Yan> Večer raznovrstne GROOVY glasbe
22:00 – Channel Zero: klubski večer
HellEktro: Kons. 5 – harsh electro/dark techno/industrial/ebm: SCHEJTAN, LUDVIK, TOMO Dress code: industrial, fetish, gothic, cyber, black
22:00 – Menza pri koritu: koncert
CAPTAIN KNIFE (AVSTRIJA) & TRUNK SHOW (NEMČIJA). Več na: www.myspace.com/whatisinyourtrunk www.myspace.com/captainknife

nedelja, 20.12.2009

21:00 – Jalla Jalla: video projekcija
METAL večer: za videospote&glasbo bo tokrat poskrbela ekipa 3metal team

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.