The Show Must Go On!

Poseben poklon Freddieju Mercuryju…

Prav na današnji dan 24. 11. je pred 25 leti umrl legendarni pevec skupine QueenFreddie Mercury. Eden najbolj prepoznavnih pevcev vseh časov je bolezni podlegel v 45 letu starosti. 2Cellos sta v njegov spomin pripravila poseben poklon in predstavila svojo priredbo večne himne The Show Must Go On, ki jo je pevec posnel o svojem boju z boleznijo. Skladba je čelistoma predstavljala še posebno velik izziv, saj jo je bilo izredno težko prirediti za čelo. Skladbe Queenov so aranžersko zelo zahtevne,  vendar sta glasbenika v poklon veliki legendi zavihala rokave ter se uspešno lotila še enega glasbenega podviga, ki sta ga nadgradila tudi z novim videospotom posvečenim nepozabnemu pevcu. Novi videospot je tudi velik produkcijski korak naprej in prava paša za oči. Z impresivnimi vizualijami 2Cellos v novem vidospotu postrežeta s temno astronomsko napovedjo trka dveh planetov. Dih jemajočo predstavo nebesnih teles zaokrožita z odlično izvedbo skladbe na dveh violončelih in nazadnje dokažeta, da jima niti konec sveta ne more preprečiti ustvarjanja glasbe, v pravem duhu skladbe The Show Must Go On. Ob samem koncu sveta pa seveda sledi tudi velik poklon legendarnemu Freddieju Mercuryju.


2CELLOS V USNJU GLADIATOR IN IGRA PRESTOLOV

Pred odhodom na veliko turnejo po Avstraliji, vedno zaposlena 2Cellos nista počivala in v zadnjem mesecu posnela kar nekaj videospotov za nove skladbe s prihajajočega albuma. Novi album filmske glasbe, ki bo njun četrti studijski album po 2Cellos, In2ition in Celloverse, bo izšel februarja 2017, posnela pa sta ga v sodelovanju s priznanim londonskim simfoničnim orkestrom. Tematiki primerno, sta se odela v usnjene oklepe nepremagljivih gladiatorjev in videospot za priredbo glasbe filma Gladiator posnela na dveh slikovitih lokacijah: v Nacionalnem parku Durmitor v Črni Gori in v spektakularni Pulski Areni! Posnela pa sta tudi videospot za priredbo glasbene kulise priljubljene nadaljevanke Igra prestolov (Game of Thrones) v Dubrovniku, ki bo prvi single z novega albuma. Podrobnosti snemanja fanta skrbno skrivata in kot vedno želita presenetiti svoje oboževalce. Izid novega singla in videospota pa glasbenika napovedujeta že v začetku prazničnega decembra!

LUKA IN STJEPAN ZAČENJATA AVSTRALSKO TURNEJO – NASTOPILA BOSTA TUDI V ZNAMENITI OPERI V SYDNEYU

Pravkar pa nadarjena čelista svetovno turnejo nadaljujeta v daljni Avstraliji, med katero bosta nastopila tudi na izjemno prestižnem prizorišču – v znameniti operi v Sydneyu, eni najznamenitejših in najbolj arhitekturno prepoznavnih stavb na svetu! Novi album bosta fanta prvič predstavila prav na koncertu v ljubljanskih Stožicah. Premierno boste lahko novim priredbam prisluhnili 7. in 8. aprila!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.