Trenutno sem najbolj aktivna na področju raziskovanja

Si ti tudi eden izmed tistih, ki ne maraš poležavanja in posedanja? Si tisti, ki želi biti aktiven, dober na vseh področjih? Poglejmo na katerih področjih so študenti najbolj aktivni …

Dober študent zna poleg študijskih obveznosti poskrbeti tudi za svoj osebnostni razvoj, zdravo življenjsko okolje in bližnjega. In takšen študent je ponavadi tudi najbolj aktiven in to na prav vseh področjih.

Študij in rekreacija
Danes je vsekakor uspeh, da si poleg vseh študijskih in ostalih obveznosti npr. študentskega dela, dela doma ipd. še aktiven, zato študentom velikokrat za aktivnosti zmanjkuje časa. Vendar kljub temu ostane nekaj časa za sprehode ali za tek v družbi prijateljev, domačih živali (psom) ali pa sami, da si zbistrijo svoje glave. Veliko študentov se redno vsakotedensko udeležuje rekreacije, ki jo pripravljajo različna društva – odbojka, košarka, fitnes, aerobika …

Prijatelji in ustvarjanje

Kaj bi brez prijateljev in njihove družbe, ali pa brez narave, ki marsikoga impresonira. Mnogi svoj čas aktivno preživijo, da kaj ustvarijo, kot na primer peka peciva (piškotov), razne torte, kolače.

Maruška Agrež, 23 let, Filozofska fakulteta UL

Trenutno sem najbolj aktivna na področju raziskovanja, saj bi se zelo rada po končanem dodiplomskem vpisala v podiplomski študij. In sicer si želim povezati jezik Trubarjevega prevoda Lutrove Hišne postile s sodobnimi jezikoslovnimi teorijami. Zaradi tega bom tudi odšla na študijsko izmenjavo v Nemčijo. Delam tudi preko študentskega servisa kot demonstratorka pri svoji mentorici. Pred tem pa sem se veliko udejstvovala na področju obštudijskih dejavnosti v okviru našega oddelka za slovenistiko. Veliko časa sem posvečala organizaciji strokovnih ekskurzij po Sloveniji- predvsem na manj znana področja, recimo Kostelsko in Bela krajina, slovenska Istra, Prekmurje, saj se mi zdi zelo pomembno, da mladi spoznamo skrite zaklade naše domovine, česar turistične agencije žal ne ponujajo. V počastitev Trubarjevega leta pa sem organizirala tudi ekskurzijo v Tubingen z okolico. Prirejala sem tudi etimološke in filmske večere. Ukvarjala pa sem se še s tutorstvom za študente. Ker me zanima tudi problematika študentov s posebnimi potrebami, sem zdaj tutorka za le-te. Zunaj fakultete me zelo zanimata gledališka in filmska umetnost, zato veliko hodim v kino in gledališče. Od gledališč imam najraje Dramo, v kino pa grem najraje v Kinoteko, saj obožujem stare filme, če pa želim kaj sodobnega, pa mi je zelo pri srcu Kinoklub Vič. Veliko obiskujem tudi baletne predstave, opere in koncerte klasične glasbe. Ukvarjam se tudi s športom. Veliko tečem, kolesarim in hodim, pozimi pa smučam ter tečem na smučeh. Včasih grem tudi plavat in na fitnes.

Nasvet vsem študentom
Izberite obštudijske dejavnosti, ki vas zanimajo, pojdite na strokovne prakse, ali pa opravljajte prostovoljna dela, ki vam bodo dala nova znanja in izkušnje za naprej in vse kakor opravljajte občasna dela, ter berite dodatne knjige, obiskujte dodatne tečaje, bodite aktivni v študentskih klubih in drugih društvih, obiskujte razne seminarje in krožke, da se boste izpopolnjevali na področjih, ki vas zanimajo oziroma dodatno dopolnjujejo vašo izobrazbo.

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.