Triggerfinger z “I Follow Rivers” v Cvetličarni

Torek, 18. november 2014 ob 21.00, Cvetličarna, Ljubljana.

Skupina, ki bo v torek, 18. 11. 2014 ob 21.00 nastopila v ljubljanski Cvetličarni, so sloviti trioTriggerfinger iz Belgije, ki so znani po izjemno energičnih nastopih in občutku za občinstvo.»Najglasnejši bend v Antwerpnu« je trenutno najbolj znan po skladbah »I Follow Rivers« in »All Night Long«, dolga leta pa so se kalili z nastopi v klubih, na koncertnih in festivalskih odrih po celi Evropi, s čimer so izoblikovali svoj specifičen in odličen koncertni zvok. Končno jih bomo lahko slišali na pravem klubskem koncertu v Ljubljani, v Cvetličarni, kjer jih boste lahko doživeli prav od blizu in z vsem rockovskim nabojem, ki jim ga priznavajo tudi najbolj zahtevni poznavalci rock glasbe, saj so v živo – najboljši!

 

Tudi producent njihovega predzadnjega albuma »All This Dancin’ Around« Greg Gordon (Oasis, Wolfmother, Slayer, Soulwax …) je dejal zanje: »Prvič v moji karieri se je zgodilo to, da ko sem odšel iz studia sem dojel, da vse, kar smo posneli dejansko bolje zveni kot sem mislil, da bo.« Fantje so tako posneli album v Sound City Studiu v Los Angelesu, v katerem je Nirvana posnela album »Nevermind«.

 

Leta 2004 so Triggerfinger izdali istoimeni prvi album, ki je bil dobro sprejet s strani rock občinstva, primerjali pa so jih s skupinami, kot sta Queens of the Stone in  Led Zeppelin. Po temu albumu je sledila še plošča s posnetki v živo, nato pa so izdlai še svoj drugi studijski album z naslovom »What Grabs Ya?«, po manjšem neuspehu v poskusu prodora na glasbene lestvice pa so ga ponovno izdali leta 2009 z nekaj dodatnimi pesmimi.

 

Leta 2010 so izdali svoj tretji studijski album »All This Dancin’ Around«, posneli pa so ga v Sound City Studios v Severnem Hollywoodu v Kaliforniji. A pravi uspeh so doživeli šele 2 leti kasneje, ko so posneli akustično verzijo skladbe Lykke Li z naslovom “I Follow Rivers”, s katerim so takoj posegli po prvih mestih na belgijskih in nizozemskih glasbenih lestvicah, kmalu pa je postal velika uspešnica tudi drugod po Evropi, tudi v Sloveniji. Kmalu zatem so prejeli nagrado na najboljšo flamsko alternativno zasedbo, najboljše nastopanje v živo in najboljšo pesem s strani. Leta 2013 so nastopili pred Rolling Stonesi v Hyde Parku v Londonu na Barclaycard Summer Time Festivalu.

 

Letos so izdali nov studijski album, ki so ga posneli v Los Angelesu, ta pa nosi naslov »By Absence Of The Sun«, ki ga bomo, poleg njihovih starejših uspešnic slišali 18. 11. 2014 tudi v ljubljanski Cvetličarni na prav posebnem klubskem koncertu.

 

Novi spot »Off The Rack«

 

http://www.youtube.com/user/triggerfingerchannel

http://www.youtube.com/watch?v=1hiC2OlExl4

http://www.youtube.com/watch?v=wn2NoXav5KU

 

>> http://www.triggerfinger.net/

 

  • Cene vstopnic: predprodajna cena do 17. 11. 2014: 15,00 EUR; cena na dan koncerta: 20,00 EUR.
  • Predprodajna mesta: Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija
  • Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.