Tudi študenti moramo paziti na svoje zdravje!

Vsi vemo, da se študentje pogosto premalo gibljemo, preveč sedimo v zaprtih prostorih, imamo preslabo prehrano, itd. Manjko vitaminov in mineralov, ki jih ne dobimo z uravnoteženo prehrano, bi morali nadomeščati s prehranskimi dopolnili.

Niso pa vsa prehranska dopolnila enaka! V zadnjem času se vse bolj pogosto pojavljajo naravni in ekološki proizvodi, ki ne vsebujejo kemičnih dodatkov in pozitivno vplivajo na naše telo. Najbolj uporabljano prehransko dopolnilo so mikroalge. Njihova popolna in uravnotežena sestava jih uvršča med skoraj popolna hranila. Alge so lahko prebavljive, bogate so z vitamini in minerali in v nasprotju z drugimi rastlinami vsebujejo velike količine beljakovin. Drug pomemben izdelek je aloe vera. Sok aloe vera vsebuje pomembne encime in vitalne snovi. Aloe vera sok se kot prehransko dopolnilo priporoča za vnos vitaminov, mineralov in aminokislin pri neredni ali slabo uravnoteženi prehrani.

Za večino neznan je sok mangostina (mangosteen), ki vsebuje veliko vitaminov (B1, B2, B6, C) in mineralov (kalij, kalcij, železo, fosfor…), je bogat s ksantoni, polifenoli, katehini (močni antioksidanti, ki jih je moč najti tudi v zelenem čaju), polisaharidi, encimi, bioflavonidi, antioksidanti in fitonutrieni.
Seveda pa je na voljo še veliko več naravnih prehranskih dopolnil. Zanimive ekološke izdelki nam ponuja Spletna ekološka trgovina, ki nam omogoča enostaven nakup od doma. Ponujajo ekološke izdelke priznane blagovne znamke HANOJU. Vsi prehrambeni izdelki v ekološki trgovini imajo ekološki certifikat, ki potrjuje, da so bili pridelani na naraven način.

Od 15.11.2010 do 15.1.2011 imajo akcijo, kjer ob opravljenem nakupu prejmeš 20% popust na izdelek in še stalni 10% popust na vse nakupe v spletni trgovini. V času akcije vse cene v ekološki trgovini že vsebujejo 20% popust.
Več o njihovi ponudbi na http://ekoloska-trgovina.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.