Tudi študentje pod vplivom recesije

Vpliv recesije na študij
Dekan Fakultete za energetiko Franc Žerdin se je potožil, da jim v Velenju primanjkuje študentov. Vzrok za manjše število vpisanih pripisuje recesiji, ki je prizadela tudi ta sloj prebivalstva, saj si ne morejo privoščiti denarja za izobraževanje.
V letošnjem študijskem letniku je vpis zelo upadel, saj se je na ponujenih 71 prostih mest v tretjem roku za visokošolski program energetika vpisalo le devet izrednih študentov. Poleg tega pa sameva tudi izredni študij univerzitetnega študijskega programa Energetika, saj se nanj ni vpisal noben študent in se bo zato ta študijski program izvajal le v Krškem.
Obenem pa je Velenjčane presenetil tudi povečan vpis na Višjo strokovno šolo Velenje, kjer je bilo razpisanih 230 rednih in 240 izrednih mest v šestih izobraževalnih programih, in sicer Elektroniki, Informatiki, Mehatroniki, Geotehnologiji in rudarstvu, Gostinstvu in turizmu ter Varstvu okolja in komunali. V praksi pa se je izkazalo, da je tem študentom šlo samo za status, saj jih od 294 vpisanih študentov predavanja obiskuje le 115. Da študentom status veliko pomeni, priča tudi to, da se isto dogaja tudi v izrednem program.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.