Turnir Lego Masters 2013

Fakulteta za elektrotehniko pod vodstvom Laboratorija za avtonomne mobilne sisteme (LAMS) ter Laboratorija za modeliranje, simulacijo in vodenje (LMSV), organizira turnir Lego Masters 2013, ki se bo v okviru Dnevov avtomatike odvijal v sredo, 15. in v četrtek, 16. maja. Ob tej priložnosti se bo 36 študentov in 16 študentskih ekip Fakultete za elektrotehniko pomerilo v izdelavi mobilnega robota in kreiranju njegove inteligence, njihovi roboti pa bodo delovali samostojno in izvedli določeno nalogo.

 

Glavni cilj tekmovanja je vzpodbujanje projektno orientiranega razmišljanja ter pridobitev praktičnih znanj s področja avtomatike, senzorike in vodenja sistemov. Na ta način pridobljena dodatna praktična znanja so uporabna ne samo na področju razvoja avtonomnih mobilnih sistemov, temveč tudi pri načrtovanju, optimiranju in vodenju ostalih sistemov ter na številnih drugih interdisciplinarnih področjih.

Dnevi avtomatike bodo na Fakulteti za elektrotehniko zbližali vse akterje s področja avtomatike, od najvidnejših podjetij, raziskovalcev, do študentov. Idejni vodja celotnega dogodka je prof. dr. Igor Škrjanc, v okviru dogodka pa bodo podeljene tudi nagrade najboljšim ekipam.

 

V času dvodnevnega poteka tekmovanja bo na Fakulteti za elektrotehniko potekal tudi zanimiv spremljevalni program. Posebej velja izpostaviti okroglo mizo o startup-ih, kjer bodo sodelovali tako predstavniki FE kot predstavniki uspešnih startup-ov. V četrtek 16.5. pa bodo od 14.30 ure dalje potekale predstavitve inovativnih projektov podjetij s področja avtomatike.

Celoten program dogodka se nahaja na www.dnevi-avtomatike.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.