Tutorstvo

Ta članek je namenjen novopečenim brucom, ki jih zanimajo kaj so turorji, kaj je njihovo delo in kako se lahko na njih obrnejo.

KDO JE TUTOR?

Tutorji so študentje višjih letnikov, ki so tudi sami šli skozi take izkušnje kot vsi bruci. Tutorji so tvoji svetovalci, ki te bodo vodili skozi študij in ti olajšali vključitev v novo okolje na fakulteti.

KDAJ SE TUTORJI PREDSTAVIJO?

Tutorji se ponavadi predstavijona začetku prvega semestra-oktobra .Na nekaterih fakultetah je na začetku oktobra pravi mali seminar, na katerem ti bodo tutorji predali pomembno dediščino.

Od tutorjev boš zvedel, , kaj se splača učiti, katere knjige prebrati, razdelili bodo primere izpitov in posebne brošure, lahko boš dobil tudi osebnega tutorja, na katerega se boš lahko obračal preko celega študijskega leta.( s svojimi vprašanji in ostalimi težavami)


KAKO LAHKO POMAGAJO?

-Tutorji ti bodo priskočili na pomoč pri začetnih težavah, te napotili na ustrezno

institucijo, nudili ti bodo pomoč, če se znajdeš v težavah, bi se rad prepisal, izvedel kje so dobri žuri, našel kakovostne zapiske, se prepisal na drug faks,… Vprašaš jih torej lahko praktično karkoli.

– Na voljo imaš dve vrsti tutorstva – uvajalno, kjer ti starejši kolegi pomagajo z osnovnimi nasveti o študiju in strokovno, kjer se tutor poveže z asistentom ali profesorjem, ki potem študentu razloži snov.

Tutorji so res krasne osebe, ki ti bodo olajšale prvo leto bivanja na faksu, da bo tvoj faks kar se da lepa izkušnja.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.