Ulični tango

Ulični tango je naslov modne revije študentk Naravoslovnotehniške fakultete, ki se bo pod okriljem Meseca kulture ŠOU v Ljubljani 2010 zgodila v petek, 12. marca 2010, ob 19. uri v Hostlu Celica.
Mlade oblikovalke bodo predstavile svoje inovativne, igrive, elegantne in ženstvene kreacije. Ročno izdelani potiski, torbice, nakit in pasovi so pika na i dodelani zunanji podobi, ki izraža njihovo kreativnost in pozornost do detajlov. Vsaka zase je ustvarila svojo zgodbo, v kateri združuje skrbno izbrane materiale, kot so svila, lan, poplin, viskozne pletenine … Večno prisotno črnino popestrijo živahne barve in oblike, ki privabljajo pozornost in gledalcev ne pustijo ravnodušnih. S prepletanjem idej, stilov in oblik kreacije stopajo po ulici strastno, elegantno in samozavestno, kot se za tango spodobi.

Na modni reviji se bodo predstavile oblikovalke Tea Cipranič, Barbara Izda, Ana Jelinič, Petra Rozman, <osebni podatki izbrisani na željo osebe>, Tina Starc in Darja Vidmar. Za ličenje bo poskrbela Urška Grošelj, za frizure pa trgovina Viktoria lasulje in lasni vložki.

Tea Cipranič: PREPLET
Navdih za kolekcijo je črpala iz narave, natančneje čarov gozda in dreves. To se kaže v detajlih na oblačilih. Oblačila so izdelana tako, da iz ohlapnega prehajajo v oprijeto, z izdelavo robčkov, ki se prepletajo po oblačilu, kar spominja na videz drevesa. Oblačila so primerna za jesen in zimo.

Tea Cipranič, Tina Starc: IDENTITETA
Oblikovalki sta črpali navdih za kolekcijo iz stare slovenske obrti, lončarstva. Oblika in kroji oblačil so izdelani v krogu, kot lončarske posode, zato je videz oblačil ohlapen in okrogel. Kolekcija je namenjena primerna za pomlad/poletje, temu primerni so tudi izbrani materiali, ki so lahki in živih odtenkov.

Darja Vidmar: OKROGLO RELIEFNO
Kombinacija treh nežnih odtenkov tafta – bela, svetlo rjava in rjavo siva ter izstopajoča rdeča. Krogi, okroglo, reliefne črte in varna simetrija so se v oblikovalkini viziji spremenili tudi v asimetrijo in tako je nastala kolekcija okroglo reliefno, ki se sestoji iz treh elementov, v vsaki obleki na drugačen način.

Petra Rozman: ZDRUŽENO – NEZDRUŽLJIVO
Zapeljevanje v stilu 50. let. Iztočnica kolekcije v pastelnih barvah je igra odkrivanja in zakrivanja. Je kombinacija lahkotnih plisiranih materialov, združena z njihovim nasprotjem (težjih, ostrih lesenih dodatkov). Delujejo poživljajoče in poskrbijo za nenavaden glamur.

<izbrisani osebni podatki na željo osebe>: LINIJA VETRA
Kolekcija oblačil in modnih dodatkov temelji na valovitih linijah, prepletanju in prekrivanju. Inspiracija je veter. Naloga vetrov je izenačiti porušeno razmerje v naravi, kar se kaže tudi na oblačilih – zmedena asimetrija v kombinaciji z urejenimi simetričnimi kosi. Uporabljeni materiali so lahkotni, tanki in mehki – lan, bombažne tkanine in pletenine ter detajli iz svile. Kolekcija deluje sproščeno, lahkotno in zračno. Unikatni leseno-tekstilni modni dodatki, kot so pas, torbica, verižica in zapestnica, pripomorejo k dovršenemu zunanjemu izgledu celotne podobe v športno-elegantnem stilu. Črnina prek sivin postopno preide na svetle in sveže barvne tone, ki poudarijo silhueto telesa in privlačijo pogled. Kolekcija je torej namenjena živahnim, dinamičnim sodobnim ženskam, ki sproščeno in elegantno kot veter hitijo v nov dan.

Barbara Izda: PAINTED ALL SPOTS …
Kolekcija torb in oblačil temelji na ideji, da oblačilo posnema obliko torbe, da sta si podobna, oboje pa je funkcionalno in nosljivo. Uporabljeni so trije različni materiali, dve tkanini in pletenina, vsi v črni barvi. Črnino popestrijo določeni krojni deli, ki so potiskani z eksperimentalnim tiskom, narejenim brez šablone.

Ana Jelinič: BARBARA
Oblikovalka je navdih za kolekcijo iskala v zavetnici rudarjev – Sv. Barbari. Ker Barbara obenem pomeni tudi ženska, je ta njen atribut v kolekciji oblačil tudi poudarjen. Pojem barbara je aktualizirala in ga prestavila v sodoben čas. Nastal je kolaž iz danes prepoznavnih žensk po imenu Barbara in predmetov, ki jih je Sv. Barbara nosila s seboj. Oblikovalka je ustvarila vzorec, ki postal glavni motiv za potisk oblačil, narejenih iz lahkih padajočih materialov. Nastala so sodobna in enostavna oblačila v črno-belih barvah s potiskom prispodob, ki so se prav tako kot sv. Barbara vpisale v zgodovino.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.