Ustvarjalnik

Ustvarjalnik je prvi slovenski pospeševalnik mladinskega podjetništva, ki se nahaja na Srednji ekonomski šoli Ljubljana.

Ustvarjalnik je prvi slovenski pospeševalnik mladinskega podjetništva, nahaja na Srednji ekonomski šoli Ljubljana. Namenjen je vsem, ki delajo svoje prve podjetniške korake, ne glede na to koliko so stari. Glavni cilj ustvarjalnika je namreč motivirati čim več mladih, da si upajo stopiti na svojo podjetniško pot, ter pomagati tistim, ki so se odločili, da naredijo ta korak.

 

V Ustvarjalnik se ekipe vključijo za obdobje štirih mesecev. Ekipam člani ustvarjalnika pomagajo v obliki mentorstva,izobraževanja in poslovne rasti. V proces inkubiranja dvakrat letno sprejmejo majhno število ekip, ki jih izberejo na podlagi prijave in razgovora. Te ekipe nato mentorska ekipa usmerja in jim pomaga do uspešnega nastopa na trgu. Obdobje mentoriranja traja štiri mesece in se zaključi s prireditvijo, na kateri se vključene ekipe predstavijo širši javnosti. V tem času intenzivno delajo z vključenimi ekipami in jim pomagajo, da svojo poslovno zamisel pripeljejo tako daleč, da bo tržno zanimiva, ekipo pa pripravijo, da lahko samostojno deluje na trgu. Organizirajo tudi individualna mentorska srečanja.

 

Na prvi pogled zgleda ustvarjalnik, kot vsak drugi podjetniški inkubator, v svojih prostorih gosti mlada podjetja, ki jim pomaga rasti, a z nekaj pomembnimi razlikami. Bistvena je ta, da ekipam ne zaračunavajo uporabe prostorov in opreme, saj to predstavlja del pomoči,ki ga mlado podjetje potrebuje. Bistvena pomoč, ki jo nudijo mladim je mentorstvo in vzpodbuda. Mentorska ekipa je na voljo vsak dan za pomoč in se aktivno vključuje v delovanje podjetja ter pomaga z nasveti in usmeritvami. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.