Uživaj v študiju, študiraj na ALUO

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) se ponaša z dolgo tradicijo, saj je bila ustanovljena že leta 1945 kot Akademija upodabljajočih umetnosti. Danes poteka študij na petih oddelkih, ki izvajajo univerzitetne in magistrske študijske programe, to je Slikarstvo, Kiparstvo, Konserviranje in restavriranje likovnih del, Industrijsko in unikatno oblikovanje ter Oblikovanje vizualnih komunikacij.

Študirati na ALUO pomeni študirati v dinamičnem okolju, v katerem se prepleta sodelovanje študentov in profesorjev v tesni povezavi z različnimi umetniki in s strokovnjaki.  Študij poteka v manjših skupinah, v katerih z individualnim postopkom prek konzultacij, korektur, diskusij in seminarjev razvijamo študentovo kreativnost in inovativnost. Študij je dopolnjen s teoretičnimi vsebinami in tehnično-tehnološkimi znanji.

Zakaj izbrati študij na ALUO?

  • Študiraš v dinamičnem okolju, obkrožen z galerijami, muzeji in z drugimi kulturnimi ustanovami;
  • pridobiš si visokokakovostna znanja s področja likovne umetnosti, konservatorstva-restavratorstva ali oblikovanja  v tesnem prepletu z drugimi vedami;
  • študij poteka v manjših skupinah z individualnim pristopom, v katerega vključujemo tuje strokovnjake in predavatelje;
  • vzpostavljamo izobraževalno in izkustveno okolje, ki ti pomaga pri razvoju v samostojnega in inovativnega ustvarjalca;
  • kot študent imaš možnost sodelovati v številnih domačih in mednarodnih projektih, razstavah, natečajih …;
  • omogočamo spoznavanje realnih profesionalnih delovnih okolij in akterjev;
  • sodelujemo z nacionalnimi muzeji in galerijami, privatnimi galerijami, oblikovalskimi biroji in industrijo;
  • spodbujamo mobilnost študentov.

ALUO se lahko pohvali z veliko odmevnimi razstavami, uspešno izvedenimi projekti, študenti in alumniji, ki so priznani tako doma kot v tujini. Oddelek industrijskega in unikatnega oblikovanja na ALUO, ki je edini tak v Sloveniji, pa je bil jeseni 2014 že tretje leto zapored uvrščen med 50 najboljših šol za področje oblikovanja v Evropi.

Več o programih ALUO najdeš na www.aluo.uni-lj.si, družabno dogajanje pa spremljaj na naši Facebook strani

Vse potrebne informacije dobite tudi na telefonu 01 421 25 01 ali preko e-pošte barbara.kalan@aluo.uni-lj.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.