Ko v stresu pred izpiti zacveti MOZOLJ …

Young actress ready to film a new scene
Foto: nicoletaionescu iz iStock

V boj proti mozoljavosti z učinkovitim preparatom in s spremembo navad!

Teden dni do izpita, kup neobdelanega študijskega gradiva in dodatne obveznosti, ki se jim ne bo mogoče izogniti …

Nič novega?

Če si v najstniških letih trpel zaradi nečiste kože, ti je jasno, da v opisanih razmerah tvoja koža verjetno ne bo spominjala na sijočo polt Natalie Portman. Nasprotno. Na nosu se zna pojaviti kakšen nagnusen mozolj in z njim neustavljiva želja, da se ga takoj znebiš. Čeprav veš, da boš s stiskanjem le spodbudil vnetje in nastanek brazgotine. A nervoza pred izpitom naredi svoje.

Mozoljavost je v veliki meri genetsko in hormonsko povzročena

Pomemben vpliv ima tudi hormon kortizol, ki se sprošča ob stresu. Pri tem verjetno ni bistveno samo delovanje kortizola, temveč tudi to, kar počneš, ko si v stresu. Neuravnotežena prehrana, premalo spanja, neodstranjen make up, stiskanje mozoljev, preveč cigaret … Na vse to lahko vplivaš sam.

Odločiš se lahko tudi za izbiro ustreznega preparata. Raziskave kažejo, da so pri zmerni mozoljavosti zelo učinkoviti izdelki, ki vsebujejo vodikov ali benzoil peroksid, saj uničujejo bakterije. IALUXID gel poleg vodikovega peroksida vsebuje še hialuronsko kislino in glicin, ki pospešita celjenje. Ne glede na tvojo izbiro, za oceno učinkovitosti vztrajaj pri uporabi izdelka vsaj 8 tednov. Splača se potruditi, pred vrati so nore decembrske zabave!

Obiščite spletno stran: www.ialuxid.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.