V Cirkus prihaja legenda iz kultne serije Princ z Bel Aira – DJ JAZZY JEFF

MRIGO (Velebor) * DJ ZEDS (RDYO, Sladica) – SREDA * 29/10 @ CIRKUS * LJUBLJANA

Ste pripravljeni na obisk ikone, ki je vezni člen med koreninami hiphopa in sodobno urbano produkcijo? V Cirkus prihaja DJ JAZZY JEFF, miksmojster iz Filija s 30-letno kilometrino, legenda iz kultne TV-serije Princ z Bel Aira, trikratni grammyjevec in svetovni DJ-šampion, ki je začel pohod po malih ekranih in lestvicah z Willom Smithom. Fanta sta se v anale zapisal tudi s tem, da sta posnela prvi dvojni rap album na vinilu, leta 1989 s pesmijo ‘Parents just don’t understand’ pospravila sploh prvi raperski grammy, Jazz pa je z DJ Cash Moneyem utemeljil t. i. tehniko transfrom skrečanja. Sledil je podpis založniške pogodbe z Russellom Simmonsom (Def Jam), turneje z Run DMC in Public Enemy, albumi in singli ‘Summertime’, ‘Girls ain’t nothing but trouble’ ter ‘Boom! Shake the room’ pa so se skupaj prodali v več kot 10-milijonski nakladi.

 

Vrhunski turntablist in mojster glasbene produkcije se je po Willovem preskoku v Hollywood posvetil glasbi, v Filaelfiji odprl vrhunski studio A Touch of Jazz, snemal mikstejpe, še vedno sodeluje tudi pri nekaterih Willovih solo projektih in občasno nastopi z njim, kot predavatelj pa redno gostuje na cenjenih delavnicah, kot je Red Bull Music Academy in snema mixe za franšize, kakršna je Boiler Room.

 

Domača podpora: MRIGO & DJ ZEDS

Čast nastopiti z Jazzyjem Jeffom, je pripadla dvema vidnima ustvarjalcema na domači urbani sceni. MRIGO je DJ, raper, MC, voditelj oddaje Hip hop zona na Mojem Radiu, polovica velenjskega dueta Mrigz & Ghet ter član štajerskega kruja Velebor, sceno pa razvija tudi kot promotor zabav. DJ ZEDS je eden ustanoviteljev kultne ekipe Radyoyo in avtor projekta Sladica. Navdahnjen z rastočo hip-hop kulturo v ZDA si je že pred 20 leti kupil svoj prvi par gramofonov, spoznal številne urbane žanre, redno obiskoval NYC in do danes zbral preko 2.500 vinilov. Zeds je zagotovo ena najvidnejših figur slovenske urbane scene, ki bo za to posebno priložnost po dolgem času pripravil true warm-up set za enega svojih najljubših izvajalcev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.