V enem dnevu več kot 2500 podpisov!

ŠOS že v enem dnevu zbral več kot 2.500 podpisov za začetek postopka za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o Zakonu o malem delu.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je že v prvem dnevu zbrala že več kot 2.500 podpisov za začetek postopka za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o Zakonu o malem delu (ZMD). Študenti zbirajo podpise v vseh univerzitetnih središčih, v prihajajočem koncu tedna pa nameravajo zbiranje podpisov nadaljevati tudi po lokalnih okoljih. »Z odzivom študentov na terenu smo zelo zadovoljni, saj je nezadovoljstvo s sprejetim Zakonom o malem delu resnično veliko. Z zbiranjem podpisov nameravamo nadaljevati vse do konca zakonsko določenega roka,« je povedala Katja Šoba, predsednica ŠOS.

Po mnenju ŠOS je število zbranih podpisov že v prvem dnevu jasen signal študentov, da so z ZMD in socialno situacijo v Sloveniji nezadovoljni. Prav tako pa število zbranih podpisov pošilja jasen signal državnim svetnikom, da je vložitev in sprejem veta nujen korak h preprečitvi dokončnega sprejetja ZMD. »Resnično upamo, da nam uspe preprečiti socialno bombo v Sloveniji, na kar opozarjamo že več kot leto dni. Z zakonom o malem delu bi se ravno položaj nas mladih najbolj poslabšal in naredili bomo vse, da zakon v praksi ne bo zaživel,« je poudarila Katja Šoba, predsednica ŠOS.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.