V Ljubljani se odpira nov medgeneracijski center

Zavod Ypsilon bo v sodelovanju s projektom Simbioza in Zavarovalnico Triglav v septembru odprl vrata Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskega centra.

 

V Ljubljani bo v začetku septembra povsem na novo zaživel ”Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center”, ki je nastal kot plod sodelovanja Zavoda Ypsilon, projekta Simbioza in Zavarovalnice Triglav. Otvoritev bo potekala v četrtek, 12. septembra 2013, ob 17. uri na ploščadi pred vhodom stavbe Slovenijales, na Dunajski cesti 22 v Ljubljani. Častni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Dogodek bo s svojim govorom odprl predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor. Med samo otvoritvijo bo poskrbljeno za pogostitev in sproščeno druženje, mladi pa se bodo lahko udeležili zaposlitvenega kotička, kjer bodo s svetovalkami iz Študentskega servisa lahko sodelovali pri iskanju zaposlitve. Hkrati bodo imeli priložnost spoznati zanimive in uspešne Slovence, s katerimi se bodo lahko povezali v mentorski program. Po končanem uradnem delu nas čaka glasba v duhu povezovanja generacij, saj bo nastopala glasbena skupina Help! A Beatles Tribute, ki igra klasike ene največjih skupin vseh časov, The Beatles.

”Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center” bo prvi Medgeneracijski center v Ljubljani, ki bo nudil prostor stika med različnimi generacijami in čez celo leto omogočal intenziven prenos različnih znanj. Tako bomo na enem mestu povezali vse generacije in vsaki od njih ponudili prostor za druženje, ustvarjanje in pridobivanje novih znanj.

 

MLADI, VABIMO VAS!

V medgeneracijskem centru si želimo mladih ljudi, ki bi napolnili prostore s svojim znanjem, druženjem in iskrivostjo. Ponujamo veliko priložnosti za mlajšo generacijo, saj boste skozi organizirane delavnice, aktivnosti in druženja lahko spoznali vstnike in ljudi vseh generacij in sodelovali v zgodbi medgeneracijskega sodelovanja.

 

Vabimo torej prostovoljce mlajše generacije, za izvedbo različnih dejavnosti v našem medgeneracijskem centru. Svoje izkušnje in znanje lahko delite na starejše generacije. Tukaj lahko učite starejše igranja kitare, uporabe računalnikov, izvedete ustvarjalne delavnice, jezikovni tečaj ali predstavite potopisno predavanje. Pridite igrat družabne igre, karte ali šah, pravzaprav imate odprte roke pri soustvarjanju medgeneracijskega sodelovanja. Prijavite sebe, prijatelje ali društvo, ter sodelujte z vrstniki in ostalimi generacijami.

 

Za več informacij in prijave, nam pišite na ana.plesko@simbioza.eu.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.