V Ljubljani se odpira nov Stand-Up klub 10-KA

Na otvoritvi 1. aprila bo nastopil šopek regionalnih mojstrov komedije, prvi samostoni šov pa bo v petek 4. aprila gostil Jonas Žnidaršič.

Če spremljate dogajanje na razgibani domači stand-up sceni nekoliko podrobneje, ste gotovo že zaznali, da se bo v Ljubljani 1. aprila odprl nov stand-up klub 10ka. In ne, to ni šala. Čeprav smeha na “dan norcev” na Miklošičevi ulici 28 res ne bo manjkalo. Klub 10ka bo gostoval v prostorih Plesnega centra Jenko po Kinoteko in bo za zdaj ponujal po dve predstavi tedensko.

 

SODELOVANJE PIONIRSKEGA DOMA IN CEHA ZA SMEH

To sicer ne bo prvi stand-upu posvečen klub v prestolnici – nekaj poskusov v tej smeri je že bilo – a kar sta pri zagonu kluba 10ka združila moči Pionirski dom in Ceh za smeh, gre upati, da bo zgodba zaživela dolgoročno. Ceh za smeh je tudi s festivalom Panč eden glavnih motorjev regionalne stand-up scene, Pionirski dom – Center za kulturo mladih pa je že od leta 1963 vodilna institucija na področju izvenšolskih dejavnosti. “Pri nas že dolgo deluje gledališki oddelek, ki vključuje program gledališke improvizacije. S postavitvijo novega centra stand-up komedije bodo naši tečajniki imeli večje možnosti za pridobivanje dodatnih izkušenj, nastopanje pred občinstvom, učenje in sodelovanje pri pripravah na dogodke,” pojasnjuje odločitev za sodelovanje Sonja Vidonja.

 

DVE PREDSTAVI TEDENSKO

Idejni oče kluba 10ka je Andrej Težak – Tešky, ki že več let soupravlja podoben lokal na Hrvaškem: “Studio smijeha je priljubljeno zbrališče ljubiteljev stand-upa v Zagrebu, ki ponuja predstave šest dni v tednu. Mi bomo za začetek ponujali po dve. Ob torkih bodo nastopali komiki z novimi šalami – žepu prijazna vstopnina v višini 3 evre pa bo vključevala konzumacijo. Petki so namenjeni najboljšemu, kar ponujta domača in regionalna scena, občasno pa bomo gostili tudi angleško govoreče komike. Vsebinsko bodo to “one man showi”, tematski večeri, kar tako “best off” večeri. Vstopnina v višini 10 in 15 evrov bo vključevala tudi razna presenečenja. Poleg stand-upa bomo občasno izvedli tudi kak večere improvizacije.”

 

PRVI SAMOSTOJNI ŠOV BO GOSTIL JONAS

Ne naključno. Genercija, ki je odraščala ob Videošponu in reviji Ž, Jonasa pozna tudi kot guruja bilijarda. Ta je v zgodbo stand-up kluba 10ka vključen kot član Ceha za smeh – nenazadnje je tudi sam prirejal stand-up večer v svojem lokalu na Vrhniki – v istem prostoru pa je pred desetletji vodil legendarno akademijo za bilijard Desetka: “Stand-up komike spremljam od začetka, pogledal sem ogromno posnetkov na internetu, preden sem se pridružil karavani tudi sam. Ko me je Tešky povabil, da se vrnem v ‘svoj klub’, je bilo jasno: moram biti del tega, idejno in programsko. 1. aprila bom stopil na oder za par minut skupaj z ostalimi komiki, Tri dni kasneje pa ste vabljeni na moj samostojni šov. In potem bom zraven.” 

 

Pa vi, boste tudi zraven? Začnemo 1. aprila z nastopom skoraj dveh ducatov domačih in regionalnih kraljev smeha.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.